Branič "Rijeke" i novi član hrvatske reprezentacije

Lešković: Nitko na Kantridi nije izraziti favorit pa tako niti Sevilla

Ivan Volarić

Protiv takvih momčadi ne treba dodatna motivacija, svi znamo što nas čeka. Svi smo motivirani, željni igre, dajemo sve od sebe i to je glavni razlog zašto te utakmice dobro igramo – kaže Lešković



RIJEKA » Vratar Ivan Vargić (27), desni bek Ivan Tomečak (24), stoperi Marko Lešković (23) i Matej Mitrović (20) te lijevi bek Marin Leovac (26). Vratar i zadnja linija »Rijeke« satkana je odreda od reprezentativaca. Leovac, doduše, još nije dobio poziv izbornika Nike Kovača, navodno se čeka zeleno svjetlo FIFA-ine administracije budući da je branič Riječana donedavno imao samo austrijsku putovnicu. Petorka koja će u četvrtak protiv »Seville« biti na posebnom ispitu. Treba »zauzdati« momčad koja je donedavno držala korak s »Barcelonom« na vrhu najbolje nogometne lige na svijetu i koja na Kantridu dolazi kao aktualni osvajač Europske lige. Branitelj naslova. Velika utakmica na oproštaju od stadiona koji će uskoro postati veliko gradilište.


  – »Sevilla« je pobjednik Europske lige prošle sezone i ove sezone su u vrhu španjolskog nogometa, što samo potvrđuje da su prava, vrhunska momčad – započeo je centralni branič »bijelih« Marko Lešković. – Nadam se da ćemo svi uživati u četvrtak i da ćemo poslije utakmice imati razloga za veselje.


  Ovo je najveća utakmica, s obzirom na kvalitetu suparnika, koju ćete odigrati u dresu »Rijeke« od dolaska iz Osijeka?  – Ovo je utakmica u rangu »Stuttgarta«. Nadam se da ćemo protiv »Seville« pružiti isto tako dobru partiju kao što smo odigrali protiv »Stuttgarta« ili primjerice »Lyona«.   Kao po nepisanom pravilu, protiv velikih suparnika pružali ste najbolje partije?  – Protiv takvih momčadi ne treba dodatna motivacija, svi znamo što nas čeka u tim utakmicama. Svi smo motivirani, željni igre, svi dajemo sve od sebe i to je po meni glavni razlog zašto te utakmica dobro igramo, a nerijetko onda to ispadne dobro i u rezultatskom smislu.


Dobra vijest za navijače »Rijeke«. Jučer oko podneva na raspolaganju je bilo još svega nekoliko stotina ulaznica za ogled sa »Sevillom«. Riječ je o mjestima na tribinama B, C i F. Danas će u prodaju i dodatnih 450 ulaznica, zahvaljujući tome što će na Kantridu doputovati svega 200-tinjak navijača »Seville« i to uglavnom prijatelja kluba i predstavnika sponzora. Budući da nema potrebe za »duplom tampon zonom« na istočnoj tribini iz kluba su odlučili za svoje navijače otvoriti i tribinu E-2. Cijena ulaznica je 75 kuna (vrijedi samo za srijedu od 10 do 18 sati), odnosno 150 kuna na dan utakmice.





  »Sevilla« je favorit na papiru, što ne znači da Andalužani mogu unaprijed upisati bodove?  – Oni jesu favoriti, ali nitko ne može doći na Kantridu i reći da je izraziti favoriti protiv nas. Svakako da znaju nešto o nama, pratili su naše igre i sigurno je da će i oni igrati s određenom dozom opreza i saznanjem da smo i mi kvalitetna ekipa.    

Bacca je vrhunski napadač


Utakmica u Liegeu pokazala je napredak u vašoj igri na europskoj razini u odnosu na zapažena prošlosezonska izdanja u Europskoj ligi?  – Prošle sezone smo osvojili četiri boda u skupini, bili smo čak blizu drugoga kruga natjecanja. Ove sezone smo nastup u skupini otvorili dobrom igrom unatoč porazu. Ako nastavimo s takvim igrama kao protiv »Standarda«, možemo se nadati da ćemo napraviti više nego prošle sezone. Lijepo bi bilo da ostvarimo prvu pobjedu u Europskoj ligi.   U četvrtak vas očekuje izravni duel s kolumbijskim napadačem Carlosom Baccom, najboljim strijelcem »Seville«?  – Znamo ga još iz prošle sezone kada je zabijao »Real Madridu« i »Barceloni«. O njemu ne treba trošiti riječi, vrhunski je napadač. Dat ćemo sve od sebe da ga zaustavimo i da ne primimo pogodak.   Protiv »Zagreba« ste uspjeli sačuvati mrežu nakon što ste u dvije utakmice protiv »Dinama« i »Standarda« primili četiri gola, što je netipično za ovu momčad »Rijeke« koja prima malo golova?   – Najbitnije je da smo se protiv »Zagreba« vratili na stare pobjedničke staze. Istina je da smo primili malo više golova u prethodne dvije utakmice, ali dogode se utakmice u kojima primiš neke glupe golove. Sve je to nogomet i ne treba se s time zamarati.     Ozljedom Samardžića zaigrali ste ponovo s Matejom Mitrovićem s kojim ste u većem dijelu prošloga proljeća činili stoperski par?  – Prije svega, nadam se da će se Samardžić što prije oporaviti i vratiti na teren. Mitrović i ja smo ostali praktički jedini stoperi budući da se Knežević ponovo ozlijedio. Nema tu puno nepoznanica, znamo se dugo i odlično surađujemo.

 


 Zahvalan izborniku


Na vašu adresu stigao je poziv u reprezentaciju kao nagrada za sjajne prošlosezonske i odlične partije na početku ove sezone. Zanimljivo je da vas je izbornik pozvao u periodu kada ste imali nekoliko izdanja koja nisu bila na onoj najvišoj razini na koju ste navikli sebe i sve oko sebe?   – Drago mi je zbog poziva, zahvalan sam izborniku i svojem klubu i nadam se da ću ga opravdati. Poziv je stigao u trenutku kada »Rijeka« igra dobro i kada smo na vrhunskoj razini, a jesam li bio bolji ove ili prošle sezone, teško je govoriti. Sigurno da se dogode utakmica ili dvije kada ne ide sve kako ti želiš. Nadam se da će se sve brzo vratiti na staro i da ćemo ja i suigrači biti na vrhunskoj razini.   Valjda vam reprezentacija neće »zavrtiti glavom«, što se događalo nekim vašim suigračima koji su dugo tražili pravu formu u klubu nakon što su se vraćali s okupljanja odabrane vrste?   – Nema razloga da dođe do toga, ali nisam ni primijetio kod drugih igrača da je dolazilo do nekih opuštanja. Jedino smo imali problema s ozljedama naših reprezentativaca, poput Maleša ili Močinića. Nadam se da će sve proteći u najboljem redu. Nema razloga da bude drugačije.     Hoćete li na Kantridi protiv Seville uživati posebnu podršku obitelji i navijača iz Slavonije?  – Dolaze moji Slavonci na Kantridu! Naravno da neće propustiti ovu utakmicu. Ulaznice su riješene, nadam se da će kao i svi na tribinama uživati u pravoj utakmici – rekao je Lešković.