Makedonski reprezentativac

Leonard Žuta zablistao u Istanbulu: Trudio sam se dati sve od sebe

Ivan Volarić

Foto: Vedran Karuza

Foto: Vedran Karuza



RIJEKA Leonard Žuta ugodno je iznenadio i demantirao sve one skeptike koji su opravdano sumnjali u njegove izglede tijekom istanbulskog sučeljavanja s Edinom Višćom, najboljim strijelce »Istanbul Basaksehira« prošle sezone. Makedonski reprezentativac u potpunosti je zaustavio BiH reprezentativca i zaslužio pohvale za svoje izdanje na stadionu »Fatih Terim«.


– Pristup je od prve minute bio pravi, znali smo da je ispred nas dobra momčad, ali nismo pokazivali respekt prema toj činjenici – govorio je nakon utakmice Žuta. – Željeli smo dobiti utakmicu, a uz malo sreće mogli smo do barem jednog pogotka.


Je li se momčad »Istanbul Basaksehira« predstavila u onakvom izdanju kakvom ste i očekivali?




– Gledali smo neke njihove utakmice od prošle sezone, međutim nova sezona uvijek sobom donosi neka iznenađenja tako da smo tek sada dobili potvrdu nekih naših pretpostavki. Sigurno je da su dokazali da su dobra momčad.


Kako vidite šanse »Rijeke« u uzvratu?


– Sve je otvoreno, ostvarili smo dobar rezultat u prvoj utakmici, no tek u uzvatu moramo odraditi gro posla. Mi ćemo u svakom slučaju ponovo dati sve od sebe kao i u Istanbulu.


Prednost je što ćete idućeg četvrtka igrati pred svojim navijačima na svojem terenu?


– Naravno da je to prednosti. Travnjak u Istanbulu nije bio u najboljem stanju, ali kako za nas tako i za njih.


Zaustavili ste najboljeg strijelca »Istanbul Basaksehira« Edina Višću. Nakon utakmice trener vas je pohvalio za dobru partiju, jeste li zadovoljni s vašom igrom?


– Jesam, zadovoljan sam, no ja se samo kao i uvijek trudim dati sve od sebe. Mislim da sam dobro odradio svoj dio poslo protiv Višće.


Kek vrlo rijetko javno komplimentira svojim igračima?


– Naravno da sam zbog toga zadovoljan, međutim bitno je ovako nastaviti – rekao je Žuta.