Nakon nesretne epizode u Kini

Leon Benko pojačao Sarajevo

Hina

"Drago mi je što sam se dogovorio sa Sarajevom. Nadam se da ćemo zajedno s navijačima slaviti dobre rezultate. Došao sam zbog ambicija koje klub ima i vjerujem da ću opravdati povjerenje vodstva kluba, ali i navijača", istaknuo je Benko



SARAJEVO/ZAGREB – Leon Benko, 30-godišnji hrvatski nogometaš, nakon nesretne epizode u kineskom Dalian Aerbinu karijeru će nastaviti u dresu Sarajeva, potvrdio je klub na svom službenom internetskom portalu.


“Drago mi je što sam se dogovorio sa Sarajevom. Nadam se da ćemo zajedno s navijačima slaviti dobre rezultate. Došao sam zbog ambicija koje klub ima i vjerujem da ću opravdati povjerenje vodstva kluba, ali i navijača”, istaknuo je Benko u izjavi za službeni klupski internetski portal.


Benko je karijeru započeo u Varteksu, iz kojeg 2006. godine prelazi u momčad njemačkog prvoligaša Nuernberga s kojim je 2007. osvojio Kup Njemačke. U sezoni 2008/09. prešao je u Standard iz Liegea i osvojio naslov belgijskog prvaka. Osim Standarda, Benko je u Belgiji nosio i dres Kortrijka. Uslijedio je povratak u Hrvatsku, gdje je godinu i pol igrao za Slaven Belupo, a potom preselio u Saudijsku Arabiju u momčad Al-Faisaly za koju je u devet utakmica postigao pet pogodaka. S arapskog poluotoka Benko se opet vratio u Hrvatsku, gdje je 2012. potpisao za Rijeku. Na Kantridi je proveo gotovo dvije godine te u 63 utakmice postigao 42 pogotka.




Odlični nastupi u dresu Rijeke donijeli su Benku i poziv Nike Kovača u reprezentaciju Hrvatske, u studenom prošle godine, za utakmice dodatnih kvalifikacija za SP protiv Islanda.


Benko je u zimskom prijelaznom roku iz Rijeke otišao u kineski Dalian Aerbin, ali je u dresu kineskog prvoligaša odigrao samo sedam utakmica u kojima je jednom bio strijelac. S kineskim poslodavcima Benko je završio na FIFA-inom Arbitražnom sudu zbog neisplaćenih plaća i ugovornih rata, što mu je omogućilo da kao slobodan igrač potpiše ugovor sa Sarajevom.