Naslijedio sunarodnjaka

Legendarni Talijan preuzeo albansku nogometnu reprezentaciju i želi s njom na EP

Hina

Christian Panucci

Christian Panucci

Ovaj sjajni branič je tijekom karijere osvojio 12 trofeja pri čemu dvije Lige prvaka s Milanom (1994) i Real Madridom (1998)



Bivši talijanski nogometni reprezentativac Christian Panucci (44) izabran je za novog izbornika albanske reprezentacije.


Panucci će na klupi albanske vrste naslijediti Giannija de Biasija koji je u lipnju ove godine podnio ostavku.


»Moj cilj je izboriti plasman na europsko prvenstvo 2020. godine,« poručio je bivši igrač Milana, Intera, Rome, Chelsea i Real Madrida.




Ovaj sjajni branič je tijekom karijere osvojio 12 trofeja pri čemu dvije Lige prvaka s Milanom (1994) i Real Madridom (1998). U dresu talijanske reprezentacije sakupio je 57 nastupa i postigao četiri gola.


Igračku karijeru je zaključio 2010. godine u Parmi, nakon čega je bio pomoćnik Fabiu Capellu u ruskoj reprezentaciji, a potom je vodio Livorno i Ternanu.


»Albanija ima odličnu ekipu, vjerujem kako nije nemoguće izboriti plasman na EURO. De Biasi je odradio sjajan posao, a mi ćemo pokušati podići kvalitetu na još veću razinu,« kazao je Panucci.


Reprezentacija Albanije se trenutačno nalazi na trećem mjestu skupine G kvalifikacija za SP u Rusiji 2018. godine sa devet bodova. Na prve dvije pozicije su Španjolska i Italija sa po 16 bodova.


»Do kraja kvalifikacija još su četiri kola, nakon čega se okrećemo kvalifikacijama za EP,« dodao je talijanski stručnjak.