Serie A

Lazio kažnjen zbog rasizma, Berardi zbog vrijeđanja suca

Hina

Reuters

Reuters

Lazio je kažnjen nakon što su njegovi navijači rasistički vrijeđali napadača Brescije Maria Balotellija tijekom zadnjeg ligaškog ogleda



RIM Disciplinska komisija Serie A kaznila je Lazio s 20.000 eura zbog rasističkog ispada navijača rimskog kluba, dok je napadač Sassuola Domenico Berardi kažnjen s dvije utakmice neigranja zbog vrijeđanja suca.


Lazio je kažnjen nakon što su njegovi navijači rasistički vrijeđali napadača Brescije Maria Balotellija tijekom zadnjeg ligaškog ogleda.


»Nebesko-plavi» su u Bresciji slavili sa 2-1, no susret su obilježili rasistički ispadi s tribina. Balotelli je nakon utakmice bio ogorčen zatraživši hitnu akciju vodstva lige.




»Navijači Lazija bili su sramotni,« poručio je tamnoputi talijanski napadač.


SPAL je kažnjen sa 10.000 eura jer su njegovi navijači pogrdnim pjesmama ‘počastili’ suca Marca Guidu u susretu protiv Verone.


Lega Serie A kaznila je i napadača Sassuola Domenica Berardija s dvije utakmice neigranja zbog vrijeđanja suca u završnici utakmice protiv Genoe.


Sudac Massimiliano Irrati je zbog prigovora isključio Berardija, ali se napadač Sassuola na tome nije zaustavio već je nastavio s verbalnim napadima.