Utakmice 3. kola

LIGA PRVAKA Madrižani bez Luke Modrića u »paklu« Istanbula, Kovač u komotnoj situaciji uoči Atene

Marko Cvijanović

Sergio Ramos (Real Madrid)/Foto REUTERS

Sergio Ramos (Real Madrid)/Foto REUTERS

Mallorcom. Modrićevo ime nije se našlo na popisu putnika za Istanbul, što se moglo i pretpostaviti nakon što je 34-godišnji veznjak minule nedjelje još uvijek trenirao odvojeno od momčadi. Koliko Modrić nedostaje »kraljevskoj momčadi« moglo se vidjeti i u porazu (0:1) od Mallorce, još jedne u nizu momčadi koje su ove sezone razotkrivali slabosti Zidanovog Reala.



RIJEKA Večerašnjim utakmicama trećega kola u skupinama A, B, C i D nastavlja se natjecanje u elitnom europskom klupskom nogometnom natjecanju. Pritom su se u posebnom teškom položaju neočekivano našli Real Madrid i Tottenham, koji su na začeljima svojih skupina sa samo jednim od šest mogućih bodova. Madrižani pritom načelno imaju teži zadatak budući da gostuju u »paklu« Istanbula protiv Galatasaraya. Spursi bi ipak trebali imati nešto lakši zadatak na domaćem travnjaku protiv Crvene zvezde.


Da stvar za Zinedinea Zidane stvar bude gora, u Istanbulu neće moći računati na kapetana »kockastih« Luku Modrića, koji će dvoboj s Galatasarayjem preskočiti zbog ozljede bedrenog mišića koju je zaradio tijekom kvalifikacijske utakmice s Walesom u Cardiffu, a zbog koje je preskočio i posljednji prvenstveni susret s Mallorcom. Modrićevo ime nije se našlo na popisu putnika za Istanbul, što se moglo i pretpostaviti nakon što je 34-godišnji veznjak minule nedjelje još uvijek trenirao odvojeno od momčadi. Koliko Modrić nedostaje »kraljevskoj momčadi« moglo se vidjeti i u porazu (0:1) od Mallorce, još jedne u nizu momčadi koje su ove sezone razotkrivali slabosti Zidanovog Reala.


Kad je Tottenham u pitanju, večerašnja će utakmica pokazati jesu li se njegovi igrači uspjeli oporaviti od katastrofalnog poraza od Bayerna (2:7) u prošlom kolu. Pogotovo uslijed činjenice da su u prvenstvu osvojili samo 12 od mogućih 27 bodova.




– Čeka nas zahtjevna utakmica, ali u ovom trenutku smo sami sebi najteži protivnik. Jednako ćemo se boriti s Crvenom zvezdom i nama samima – kaže trener Tottenhama Mauricio Pochettino, budućnost kojega je za kormilom Spursa vrlo neizvjesna.


– To je nogomet, uopće nisam iznenađen. Očekivanja su se u svakom slučaju promijenila poslije plasmana u finale Lige prvaka, s tog stajališta stvari se danas čine puno gorima nego što jesu. U ovom trenutku je najvažnije što prije opet izgraditi samopouzdanje.


Bayern bivšeg hrvatskog izbornika Nike Kovača gostuje kod Olympiacosa u komotnoj situaciji na čelu ljestvice s maksimalnim bodovnim učinkom i impresivnom gol-razlikom (10:2).


Atletico Madrid i Juventus favoriti su u večerašnjim dvobojima skupine D u kojima na svojim travnjacima dočekuju Bayer Leverkusen, odnosno moskovski Lokomotiv Vedrana Ćorluke. Pritom su i Simeoneova i Sarrijeva proteklog vikenda imale dosta zahtjevne prvenstvene ispite protiv Valencije (1:1), odnosno Bologne (2:1).


U Dinamovoj skupini Manchester City na Etihadu dočekuje Atalantu, iza koje je turbulentna prvenstvena utakmica u Rimu. Hrvatski reprezentativac Mario pašalić i društvo na odmoru su vodili 3:0, ali su u nastavku utakmice uspjeli prosuti ogromnu prednost i osvojiti samo bod (3:3). 

Danas (21)


Skupina A


Club Brugge – PSGGalatasaray – Real Madrid

Skupina B


Olympiakos – BayernTottenham – C. zvezda

Skupina C


Šahtar – Dinamo (18.55)Man. City – Atalanta

Skupina D


Atletico M. – Bayer L. (18.55)Juventus – Lokomotiv M.