Miloš Hrstić

LEGENDARNI PRVOTIMAC RIJEKE Znam kako se Filip osjeća, neka uživa!

Marko Cvijanović

Miloš Hrstić / Foto Ivica TOMIĆ

Miloš Hrstić / Foto Ivica TOMIĆ

Miloš Hrstić bio je dio jugoslavenske reprezentacije koja je 1982. godine nastupala na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj i bio je nešto stariji od Filipa Bradarića kada je osjetio iskustvo igranja na najvećem nogometnom natjecanju



ROSTOV NA DONU Miloš Hrstić bio je dio jugoslavenske reprezentacije koja je 1982. godine nastupala na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj, legendarni prvotimac »Rijeke« iz njezinih najslavnijih dana bio je nešto stariji od Filipa Bradarića kad je osjetio iskustvo igranja na najvećem nogometnom natjecanju.


– Ja sam bio u nešto drukčijoj situaciji s obzirom da je utakmica s Irskom bila vrlo važna, s druge strane, imao sam već određeno iskustvo igranja u reprezentaciji. Filip bi trebao biti nešto rasterećeniji jer utakmica protiv Islanda nije toliko važna u rezultatskom smislu. Nadam se da će Filipu Svjetsko prvenstvo u Rusiji ostati u ljepšem sjećanju nego meni, meni je poslije svega što se događalo u Španjolskoj ostala gorčina.


To se u prvom redu odnosi na neke sudačke nepravde u utakmici protiv domaćina Španjolaca.


– Nismo prošli skupinu, a u toj utakmici protiv Španjolske sudac je dosudio jedanaesterac za domaćine, iako je Zajec napravio prekršaj dva metra izvan šesnaesterca. I ne samo to, Pantelić je obranio jedanaesterac, a sudac je ponovio izvođenje. Šteta što onda nije bilo VAR-a, bilo bi sasvim drukčije. Iako… I danas VAR zna zaštekati.»Štrklja« iz Kine prati sve što se događa na ruskom Mundijalu.

– Hrvatska je odigrala strašnu utakmicu protiv Argentine, ta je utakmica jako odjeknula u svijetu. Nadam se da će Hrvatska nastaviti s dobrim igrama u Rusiji, uostalom, otvara joj se mogućnost plasmana u četvrtfinale s obzirom da će u osmini finala za protivnika vjerojatno imati Dansku. A u četvtfinalu je onda sve moguće. Dobro je to i za nas hrvatske trenere koji radimo u inozemstvu, više će nas cijeniti.