Novi trener

Krunoslav Rendulić će nasljediti Curro Torresa na klupi Istre 1961

Hina

Kruno Rendulić/Foto Arhiva NL

Kruno Rendulić/Foto Arhiva NL



PULA Nakon osvojenog boda u subotnjem susretu 12 kola prve HNL protiv Osijeka (1:1), zbog osobnih razloga dosadašnji trener Istre 1961 Curro Torres i pulski prvoligaš odlučili su sporazumno prekinuti suradnju, priopćeno je u nedjelju na službenim stranicama Istre 1961.


Naime, nakon što je Torres prije nekoliko dana već najavio svoj odlazak iz Pule, vodstvo pulskog prvoligaša kontaktiralo je nekoliko hrvatskih mladih trenera i stručnjaka a među najozbiljnijim kandidatima spominjao se Dean Klaufarić. Međutim, prema pisanju medija neslužbeno se doznaje kako je izbor španjolske grupacije Baskonia-Alaves pao na bivšeg lijevog bočnog Zagreba, Hajduka, Rijeke i Kamen Ingrada Krunoslava Rendulića.


Rendulić bi prema neslužbenim informacijama, već u nedjelju trebao preuzeti klupu Istre 1961 i to će mu biti prvi samostalan posao glavnog trenera. Do sada nije radio u Hrvatskoj kao trener, već je bio asistent Luki Bonačiću i Draganu Skočiću u arapskim zemljama i Iranu.




Zanimljivo, Rendulić će postati treći HNL trener koji je u karijeri nosio dres Rijeke na Zorana Zekića (Osijek) i Sergeja Jakirovića (Gorica).