Obilježio oglede s Mađarima

Krstanović: Žao mi je zbog crvenog, ali najbitnije da smo prošli

Ivan Volarić

Nisam vidio igrača iza sebe, skočio sam, nisam ga ni osjetio da je iza mene. U svakom slučaju u tome nije bilo namjere, a kamoli želje da bi povrijedio igrača, kaže Krstanović



BUDIMPEŠTA Ivan Krstanović obilježio je dvije utakmice Rijeke i Ferencvaroša. Rekli bi Talijani napadač Rijeke bio je protagonist dva ogleda s Mađarima. Zabio je dva gola i zaradio nepotreban crveni karton koji srećom nije utjecao konačan ishod.


– Odigrali smo dobro prvo poluvrijeme, kontrolirali utakmici i u konačnici zasluženo pobijedili – govorio je Krstanović. – To je najbitnije. Žao mi je što sam dobio karton, ali život ide dalje. Nisam vidio igrača iza sebe, skočio sam, nisam ga ni osjetio da je iza mene. U svakom slučaju u tome nije bilo namjere, a kamoli želje da bi povrijedio igrača. 


Barem će propustiti uzbudljivo slijetanje na Farske otoke, kažu oni koji su to prošli da je riječ o neponovljivom iskustvu.




– Meni je unatoč tome žao što sam dobio crveni karton. Nadam se da će dečki napraviti dobar rezultat uoči uzvrata – rekao je Krstanović.


Miral Samardžić ponovo je postigao pogodak glavom, drugi od dolaska na Kantriud.


– Krenuli smo dobro, prvo poluvrijeme je završilo dobro, a drugo nam nije krenulo po željama jer smo brzo dobili crveni karton. Dobro smo se nakon toga branili, izdržali do kraja i pobijedili. »Vikingur«?


Očekujem da ta utakmica bude teška kao i svaka europska – govorio je stoper iz Jesenica, koji se ne slaže s Valerijevom procjenom kod penala za domaće.


– Sudac po meni nije baš sudio kako treba. Po meni nije bio penal, ali sudaca ga je sudio i njegova je zadnja – rekao je Samardžić.


Andrej Kramarić nije se upisao u strijelce, ali je svojim prodorima u nekoliko navrata sijao paniku u mađarskoj obrani.


– Moramo biti zadovoljni, naizgled je sve to bilo jednostavno, ali naravno da nije bilo tako jednostavno kao što je izgledalo. Ništa, bilo pa prošlo, idemo razmišljati o »Hajduku«, a nakon toga i o utakmici na Farskim otocima. Čekaju nas još dvije dobre europske uatkmice. Možemo biti zadovoljni s onim što smo napravili, ali ovo je tek prvi korak prema onome što želimo napraviti u Europi – rekao je Andrej Kramarić.


Veznjak Damir Zlomislić odigrao je nakon dugo vremena jednu zapaženu partiju.


– Treba mi malo vremena i utakmica. Ozljeda je bila teška, pauza duga. Trudim se. Trener mi je dao priliku, a ja sam je nadam se iskoristio. Ma najbitnije da smo prošli – kazivao je stasiti veznjak. – Došli smo prolaz i to smo i napravili. Malo smo možda zakomplicirali stvar s crvenim kartonom, ali u cjelini smo to dobro, fajterski odradili. Kao što se kaže u Europi je najbitnije proći dalje. Mislim da smo ostavili dojam da smo puno bolji od suparnika.


Slijede »Hajduk« pa »Vikingur«?


– Okrećemo se »Hajduku«, jadranskom derbiju. Dodatni motiv nije potreban, bez obzira na umor dat ćemo sve od sebe da ravzeselimo navijače s tri nova boda – poručio je Zlomislić.