Druga HNL

Krimejčani kod posljednje Kustošije žele naplatiti trobod protiv lidera

Ivan Volarić

Fausto Budicin/Foto Arhiva NL

Fausto Budicin/Foto Arhiva NL

Očekuje nas slična utakmica kao protiv Bijeloga Brda. Njima je s obzirom na sve to utakmica protiv nas kao Liga prvaka. Misle se izvaditi na nama - kaže Fausto Budicin, trener Orijenta 1919



RIJEKA Današnje peto kolo Druge HNL nogometašima Orijenta 1919 donosi gostovanje kod posljednje momčadi lige – Kustošije. Zagrepčani su u dosadašnja četiri kola bez osvojena boda i sigurno je da će htjeti izaći iz tog crnog niza što jasno sugerira što momčad trenera Fausta Budicina čeka tijekom današnjeg poslijepodneva (16.30 sati).


– Pogledao sam njihove posljednje utakmice. Imaju četiri poraza, ali sve te utakmice prelomili su detalji. Primjerice, protiv Rudeša su imali prilike za vodstvo, nisu ih iskoristili, a onda su primili gol i raspali se. To je znak da su psihološki poljuljani. Protiv Osijeka II su bili dosta dobri defenzivni, ali kada su primili, gol govor tijela je ukazivao da nisu sigurni u ono što rade. Kada nemaš rezultate, onda se javljaju problemi na psihi. Očekuje nas slična utakmica kao protiv Bijeloga Brda. Njima je s obzirom na sve to utakmica protiv nas kao Liga prvaka. Misle se izvaditi na nama i tako izaći iz krize – govori trener Fausto Budicin čiji nogometaši su pobjedom nad Šibenikom zaokružili svoj bodovni učinak na pet bodova u četiri kola.


Jasno je da na Krimeji priželjkuju podebljati svoj bodovni konto i nakon današnje utakmice.ž




– Nešto smo naučili od Bijeloga Brda. Moramo pogotovo u prvih 25 minuta biti pametni i pritom preuzeti određeni rizik kada imamo loptu. Morat ćemo pripaziti na prekide jer su tu jako dobri.


I iskoristiti svoje prilike što je Budicinovu momčad stajalo poraza na posljednjem gostovanju kod BSK-a…


– Naravno! Protiv Šibenika smo imali koncentraciju gotovo tijekom svih 90 minuta. Ponekad se naravno netko zaboravi, ali dosta dobro smo u tom dijelu funkcionirali. U prethodne tri utakmice smo imali velike crne rupe, koje moramo svesti na minimum. Moramo prepoznati određene situacije tijekom utakmice kada trebamo ubrzati ili usporiti igru. No, to su već stvari koje dolaze s iskustvom – poručio je Budicin koji za današnji susret ima na raspolaganju sve igrače osim Antića koji još nije stekao pravo nastupa.