Aktivirana klauzula u ugovoru

Kramarić sve bliže ostanku na Kantridi do ljeta

Ivan Volarić

Očekivani potez kluba koji je time prekinuo špekulacije uglavnom neupućenih inozemnim medija o tome kako je daroviti napadač »Rijeke« na ljeto slobodan igrač i zbog toga je njegov klub prisiljen prodati ga već ove zime



OPATIJA » Damir Mišković obznanio je tijekom Bijele noći u hotelu Royal kako je klub aktivirao klauzulu u ugovoru Andreja Kramarića i produžio mu ugovor do ljeta 2017. godine. Očekivani potez kluba koji je time prekinuo špekulacije uglavnom neupućenih inozemnim medija o tome kako je daroviti napadač »Rijeke« na ljeto slobodan igrač i zbog toga je njegov klub prisiljen prodati ga već ove zime. Naravno da to nije točno, ali svaka takva informacija može srušiti cijenu mladom napadaču kojemu je već dosadilo odgovarati na izlizana pitanja o nastavku svoje karijere. Uostalom, ni sam još ne zna kako će se rasplesti ta priča.


   Ono što je izvjesno jest činjenica da je odbijena ponuda »Leicester Citya« teška više od 10 milijuna eura. Nije to učinio klub, koji se sigurno ne bi tek tako odrekao rekordnog utrška od prodaje jednog igrača, već ljudi koji brinu o igračevoj karijeri. Očito je procjena da posljednja momčad Premier lige nije dobar odabir za pravilan razvoj mladoga igrača. I to treba poštovati, kao što treba poštovati želju i namjeru kluba da od Andrejova transfera izvuče maksimum. Postoji još nekoliko klubova koji su ozbiljno zainteresirani, ali niti jedan ne nudi ni približno onoliko koliko su na stol stavili Englezi što cijelu priču vraća u one okvire koji su se naslućivali prije nekoliko tjedana.


   Poznato je da zimski prijelazni rok ne donosi neke bombastične transfere, veliki klubovi uglavnom kupuju tijekom ljetnom prijelaznog roka. Ozbiljne europske lige ne poznaje termin kao što je zimska stanka i stoga im se ne žuri s kupovinom igrača koji tek trebaju proći proces adaptacije na novu sredinu, za što nema dovoljno vremena tijekom siječnja ili veljače. Sve to znači da Kramarićev ostanak na Kantridi do ljeta nije uopće nemoguća misija. Dapače, i to je jedan posve realan scenarij, posebno ako se u idućih tjedan, dva doista ne pojavi neki novi »Leicester City« ili klub koji će biti u stanju barem donekle dosegnuti njihovu ponudu.