Odabrao Jose Mourinho

Kramarić seli na Stamford Bridge?

Marko Cvijanović

Kramarićev transfer u »Chelsea« preplavio je engleske portale koji bruje o tome da je slavni klub sa Stamford Bridgea pobijedio »Tottenham« u utrci za mladoga hrvatskoga napadača



RIJEKA  Ako je vjerovati direktoru »Atalante« Pierpaolu Marinu, napadač »Rijeke« Andrej Kramarić uskoro bi mogao postati novi igrač »Chelseaja«! Marino se oglasio na twitter profilu posvećenom najsvježijim vijestima iz Nogometnog kluba »Milan« (AC Milan news) i presjekao špekulacije o tome hoće li dvadesettrogodišnji napadač riječkoga prvoligaša pojačiti »rossonere« ili njihove gradske rivale iz »Intera«.


  – I mi pratimo Kramarića već neko vrijeme, ali mislim da će on uskoro potpisati za »Chelsea«! – poručio je jedan od vodećih ljudi »Atalante«, koja je bila samo jedan u nizu klubova koji su u posljednje vrijeme iskazali interes za uslugama golgetera »Rijeke« i hrvatske reprezentacije. Kramarićevo se ime, doduše, puno češće dovodilo u kontekst novih pojačanja »Intera« i pogotovo »Milana«, čelnici kojega su silno željeli olakšati posao novom treneru Filippu Inzaghiju dovođenjem igrača koji pogotke zabija kao »Superpippo« na vrhuncu igračke karijere. Ako je, međutim, vjerovati Marinu, Kramarić će i za »Inter« i za »Milan« ostati samo pusta želja.


  Zvuči logično. Platežna moć čak i najvećih talijanskih klubova već je izvjesno vrijeme vrlo skromna i u koliziji s odštetnim iznosom »Rijeke«, što raste recipročno sa svakim novim Kramarićevim pogotkom, a dosad je navodno dosegnuo cifru od deset milijuna eura.




Budući da budžeti »Intera« i »Milana« u ovom trenutku ne mogu podnijeti tako visoku cijenu Kramarićeva transfera, Marinove riječi nailaze na plodno englesko nogometno tlo.


Budući da vlasnik »Chelseaja« Roman Abramovič uglavnom ispunjava sve želje voljenog trenera Josea Mourinha, Kramarić će preseliti na Stamford Bridge istoga trenutka kada slavni portugalski stručnjak pokaže interes. Vrijeme će pokazati jesu li se Marinove tvrdnje pokazale točnima.


  U međuvremenu je Kramarićev transfer u »Chelsea« preplavio engleske portale koji bruje o tome da je slavni klub sa Stamford Bridgea pobijedio »Tottenham« u utrci za mladoga hrvatskoga napadača koji je ove sezone pogocima za »Rijeku« i »kockaste« skrenuo pozornost najvećih europskih klubova.


Prije »Chelseaja«, »Tottenhama«, »Intera«, »Milana« i »Atalante«, Kramarićevo prezime dovodilo se u kontekst novih pojačanja »West Hama«, »Fulhama«, dortmundske i »Borussije« iz Mönchengladbacha, »Bayera« iz Leverkusena, »Hannovera«, »Celtica«, »Udinesea«…, a jedina konkretna ponuda na Kantridu je stigla iz »Mainza«.