Na dobrom putu

Kramarić nakon četiri uzastopne pobjede: Igramo odlično, vjerujem u ostanak!

Marko Cvijanović

Nije ovo slučajno, odigrali smo i prije puno dobrih utakmica, ali često nam je nedostajalo malo sreće da to oplemenimo. U ove zadnje četiri utakmice se sve posložilo kako treba, uzimamo bodove – kaže Kramarić



RIJEKA » Nogometaši »Leicester Cityja« svladali su u subotu na gostovanju »Burnley« (1:0), ostvarili četvrtu uzastopnu pobjedu i poslije izvjesna vremena napustili pozicije ispadnja iz premijernog engleskog razreda. Momčad bivšeg golgetera »Rijeke« Andreja Kramarića u travnju ima stopostotni učinak, redom je pobjeđivala »West Ham« (2:1), WBA (3:2), »Swansea« (2:0) i »Burnley« (1:0) i stekla realne izglede za ostanak u društvu najboljih.


Uzgred, »Leicester City« je zadnji put četiri uzastopne premierligaške pobjede ostvario u sezoni 1966./67.!


   – Čuo sam za taj podatak, veliku stvar smo napravili u ova zadnja četiri kola. Međutim, ne smijemo se zavaravati, ni približno još ništa nije gotovo. Na dobrom smo putu, ako nastavimo ovako dobro igrati ne moramo se ničega bojati. Nije ovo slučajno, odigrali smo i prije puno dobrih utakmica, ali često nam je nedostajalo malo sreće da bismo tu igru oplemenili dobrim rezultatima. U ove zadnje četiri utakmice se sve posložilo kako treba, uzimamo bodove. U subotu smo imali sreće, »Burnley« je promašio jedanaesterac, Schmeichel obranio nekoliko teških lopti, ali i mi smo imali svojih prilika. Na kraju smo bili bolji za taj jedan pogodak – kaže Andrej Kramarić uoči uzbudljive završnice prvenstva u kojemu je borba za ostanak puno zanimljivija nego ona za naslov prvaka s obzirom na dominaciju »Chelseaja«. A baš je Mourinhova momčad idući suparnik Kramarićevih »Lisica«.




   – Glupo bi bilo najaviti pobjedu, znamo dobro da igramo protiv najbolje momčadi u ligi, ali htjeli bismo i nadamo se da ih možemo iznenaditi. Bod bi bio nešto fenomenalno, nadamo se da će se opustiti. S druge strane, baš s eventualnom pobjedom protiv nas bi i teoretski osigurali naslov prvaka. Prema tome, neće nam biti lako.


   Kramarić se tijekom pobjedničke serije »Leicestera« pritom nije naigrao, upisao je tri nastupa i skupio samo 117 minuta. Trener Paerson drži se one da se momčad koja pobjeđuje ne mijenja.


   – Zadovoljan sam što sam u »Leicester Cityju«, što igram u najboljoj ligi na svijetu. Velika mi je želja da ostanemo u ligi, a onda će iduće sezone biti puno lakše i meni i momčadi. Bit će golova, to sam siguran. Razgovarao sam s trenerom, u nekim utakmicama nije htio previše riskirati, a, s druge strane, teško je mijenjati momčad kojoj ide.


   U borbi za ostanak na »otoku« se, uz Kramarića, bore još dvojica Hrvata, Nikica Jelavić s »Hull Cityjem« i Niko Kranjčar s »Queens Park Rangersom«. Brige o ostanku podjednako muče i »Aston Villu«, »Sunderland« i »Burnley«, koji je poslije subotnjega poraza u najnepovoljnijem položaju. Raspored utakmica do kraja sezone pritom ponajviše ide na ruku »Aston Villi« i »Leicester Cityju«, Kramarićevu momčad očekuje domaće utakmice sa »Chelseajem«, »Newcastleom«, »Southamptonom« i QPR-om i samo jedno gostovanje protiv »Sunderlanda« u pretposljednjem kolu. Istodobno, rivali »lisica« imat će puno teži zadatak. Jelavićev »Hull City«, recimo, do kraja mora igrati s »Liverpoolom«, »Arsenalom«, »Tottenhamom« i »Manchester Unitedom«, »Sunderland« zadnja dva kola igra protiv »Arsenala« i »Chelseaja«, a Kranjčarov QPR u četiri zadnje prvenstvene utakmice gostuje kod »Liverpoola«, »Manchester Cityja« i izravnog suparnika »Leicester Cityja«.


   – Sve su momčadi tu negdje, jako su male razlike. Osobno bih rekao da će »Aston Villa« sigurno ostati u ligi, a preostalih pet momčadi će se boriti do samoga kraja. Ono što mi pokazujemo u zadnjim utakmicama daje mi nadu i vjeru da ćemo ostati u ligi. Međutim, pritom ne mislim nikoga podcjenjivati, jer se sve može okrenuti vrlo brzo. Kad su Hrvati u pitanju, jedan od nas trojice Hrvata će sigurno izvisiti, teško da ćemo se sva trojica spasiti. Ja se toplo nadam da ću s »Leicesterom« izboriti ostanak – zaključio je Kramarić.