Trener Hajduka

Kopić: Nije bitna moja statistika protiv Rijeke, vjerujem da će biti dobrog nogometa

Ivana Vaupotić

Snimio Damir ŠKOMRLJ

Snimio Damir ŠKOMRLJ

U Osijeku smo se dosta potrošili, i emotivno i fizički. No, poduzet ćemo apsolutno sve da budemo u optimalnom stanju za jadranski derbi – kaže trener Splićana



Proboj u polufinale Hrvatskog nogometnog kupa donio je treneru »Hajduka« Željku Kopiću prijeko potrebni mir uoči večerašnjeg jadranskog derbija. Nakon pobjede u Gradskom vrtu (3:1), Splićani su proveli dva dana u Zagrebu, gdje su odradili završne pripreme za okršaj s »Rijekom«. Zapravo, to su bili treninzi oslonjeni na regeneraciju momčadi, a Kopić je kroz njih tražio zamjene za stopera Borju Lopeza i napadača Saida Ahmeda Saida, koji zbog žutih kartona nemaju pravo nastupa na Rujevici.



Ohandza: Idemo se boriti i pobijediti Rijeku!


Jedan od junaka pobjede Hajduka u četvrfinalu Kupa Hrvatske nad Osijekom u Gradskom vrtu bio je Franck Ohandza, koji je zabio vodeći gol iz voleja. – Pratio sam Ercegov prodor i sve je ispalo na najbolji mogući način – kaže Ohanza uoči dvoboja s aktualnim prvakom. – Rijeka ima kvalitetnu momčad, nije im lako igrati na tri fronta. Sigurno da je to moralo ostaviti traga na igrače, u konačnici na cijelu momčad i rezultate u dosadašnjem tijeku sezone. Idemo se boriti i pobijediti Rijeku. Svi vjerujemo da ih možemo svladati, makar znamo koliko dugo nismo slavili protiv njih.


– Nećemo se baviti izostancima kod »Rijeke«. Znamo kako igraju i napravit ćemo sve da na Rujevici dođemo do pozitivnog rezultata. Sigurno je da smo se u Osijeku dosta potrošili, i emotivno i fizički. No, poduzet ćemo apsolutno sve da budemo u optimalnom stanju za jadranski derbi. Vjerujem da će se na Rujevici igrati dobar nogomet – rekao je Kopić na press konferenciji održanoj u zagrebačkom hotelu Panorama.




Prema njegovim riječima, pobjeda nad »Osijekom« donijela je polufinale Kupa i određene pomake.


– Analizirali smo tu utakmicu i vidjeli da je bilo jako puno dobrih stvari na taktičkom i kondicijskom planu. No, najvažniji su nam mentalni pristup i psihološki faktor. Naša reakcija nakon izjednačenja »Osijeka« bila je ključna, tu smo se postavili na pravi način – objasnio je 41-godišnji stručnjak. Prije nešto više od osamnaest mjeseci Kopić je sa »Slaven Belupom« prolongirao »Rijekin« put prema duploj kruni za godinu dana. Te sezone uknjižio je četiri prvenstvena remija s trupama Matjaža Keka, izbacivši ih usput u polufinalu Kupa.

– Ne bavim se statistikama i tradicijama. Sada stvarno nije bitno kako sam ranije prolazio s »Rijekom«. Koncentriran sam na sastavljanje momčadi »Hajduka« koja će moći odraditi sve zahtjeve na Rujevici.


Kopić kaže da očekuje »Rijeku« koja je čvrsta u duelu, s brzim protok lopte na svakom dijelu terena.


– Nemamo vremena za velike promjene i nove mehanizme u igri, a ova momčad je, recimo to tako, bila kodirana na drugačiji način. Prije je sve bilo usmjereno na Futacsa i Vlašića. Naravno, sada moramo tražiti nove mehanizme koji momčadi mogu osigurati stabilnost, mir i kvalitetu. No, jasno je da se bez energije i taktičke discipline teško može očekivati puno – zaključio je Kopić.