Analiza

Koje su posljedice ispadanja iz Europe za NK Rijeku?

Ivan Volarić



Analizirali smo posljedice ranog ovogodišnjeg europskog ispadanja NK Rijeke po točkama.


FINANCIJE


Rijeka je ispadanjem iz Europske lige izgubila oko tri milijuna eura prihoda. Preživjet će na Kantridi i bez tog novca, no jasno je da će negdje morati malo stisnuti. Vjerojatno će to učiniti tamo gdje je to najjednostavnije, na igračkom kadru.




PRODAJA


Ova momčad Rijeke stvarana je da bi igrala na tri fronta. Ispadanje iz Europe značit će vjerojatno i da će se prihvatiti ponude za neke igrače koje bi se u suprotnom glatko odbile. Prodaja igrača je logična posljedica.


ATMOSFERA


Bijeli« nisu dobili četvrtu službenu utakmicu na startu sezone što samo po sebi djeluje destimulirajuće za navijače željne pobjeda i uspjeha. U tom kontekstu pobjeda u Kranjčevićevoj nameće se imperativno da se barem malo popravi ozračje uoči otvaranja Rujevice.


POJAČANJA


Iako je ostala na okupu i ojačana za nekoliko novih imena, momčad »Rijeke« vapi za – pojačanjima! Konkretnije, bijeli vape za jednim klasičnim središnjim veznjakom, liderom na terenu i igračem koji će povezati raskidane niti riječke igre. Mato Jajalo. Da, upravo jedan takav igrač.


AMBICIJE


Ispadanje iz Europe dodatno naglašava važnost igranja i pucanja na visoke ciljeve u domaćem prvenstvu. Na Kantridi su prošlih sezona mogli neke prvenstvene kikseve objasniti naporima koje iziskuje igranje u Europi. Sada tog alibija više nema. Rijeka mora postati konkurentiji takmac Dinamu i točka!