Jedna dvojba manje

Kockasti igraju na Rujevici zato jer Slovaci nisu pristali na selidbu u Maksimir

Portal Novilist.hr

Stadio na Rujevici/Foto PIXSELL

Stadio na Rujevici/Foto PIXSELL

Igra se u Rijeci jer su Hrvati mislili kako će dosad već biti na EURO-u pa su se odlučili za manji stadion. Onda su to htjeli promijenit, koliko ja znam, naš savez nije bio za tu opciju. Čisto iz logističkih razloga - rekao je Pavel Hapel, izbornik Slovačke.



ZAGREB Pavel Hapel, izbornik Slovačke, potvrdio je ono što se nagađalo nakon što je prvo procurila informacija da HNS želi odlučni susret u kvalifikacijama preseliti u Maksimir, a onda i potvrda iz saveza da se ipak igra na Rujevici, odnosno tamo gdje je bilo ranije zakazano sukladno odluci IO-a HNS-a. Mnogi su tu odluku protumačili kao poštivanje odluke članova Izvršnog odbora pa i utjecaja dopredsjednika Damira Miškovića u HNS-u. No, stvar je jednostavna, utakmica protiv Slovačke nije premještena u Maksimir samo zato jer na to nisu pristali Slovaci. Hapel je nedvojbeno potvrdio da su čelnici njegova saveza dobili upit iz HNS-a i odbili ga iz potpuno razumljivih razloga.


– Igra se u Rijeci jer su Hrvati mislili kako će dosad već biti na EURO-u pa su se odlučili za manji stadion. Onda su to htjeli promijenit, koliko ja znam, naš savez nije bio za tu opciju. Čisto iz logističkih razloga, već su bili u Rijeci, pogledali uvjete, rezervirali hotele, neki navijači su već bukirali put. Ali, što se nogometa tiče nije to neka velika razlika, teren je jednako velik, atmosfera će također biti odlična – rekao je slovački izbornik u razgovoru za Sportske novosti.