Ocjena vrsnog igrača i trenera

Kluivert: S Rakitićem i Modrićem Hrvatska je dobra momčad, jedan od favorita

Hina

Patrick Kluivert / Reuters

Patrick Kluivert / Reuters

»Mislim da je Španjolska veliki favorit. Belgija također. To su zemlje koje su uvijek tu no... također mislim da je Hrvatska dobra momčad. Ako pogledate sredinu terena Hrvatske s Rakitićem i Modrićem koji igraju za dva najbolja kluba na svijetu... Ključna će biti igra na sredini a Hrvatska ima upravo to«, dodao je



MADRID Bivši napadač Nizozemske i Barcelone, Patrick Kluivert (41), jedan je od rijetkih svjetski poznatih igrača i trenera koji je posljednjih dana spomenuo Hrvatsku među favoritima za osvajanje naslova prvaka svijeta.


Nizozemska nije favorit, naravno«, rekao je smijući se pred kamerama, pokazuje video španjolskih novina AS. »Mislim da je Španjolska veliki favorit. Belgija također. To su zemlje koje su uvijek tu no… također mislim da je Hrvatska dobra momčad. Ako pogledate sredinu terena Hrvatske s Rakitićem i Modrićem koji igraju za dva najbolja kluba na svijetu… Ključna će biti igra na sredini a Hrvatska ima upravo to«, dodao je.


Nizozemska se nije kvalificirala na prvenstvo koje počinje ovaj tjedan u Rusiji. Real Madrid za kojeg nastupa Luka Modrić osvojio je tri puta zaredom Ligu prvaka dok je Barcelona s Ivanom Rakitićem osvojila španjolsko prvenstvo i kup.




Kluivert je igrao za Nizozemsku koja je 1998. izgubila s 1-2 za treće mjesto od Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj. Te je godine iz Ajaxa bio prešao u Barcelonu gdje je igrao do 2004. godine. Za reprezentaciju je zabio 40 golova u 79 nastupa.