Rijeka traži petu pobjedu

Kek uoči Koprivnice: Igrači sada moraju potvrditi novu sezonu

Orlando Rivetti

Foto S. Ježina

Foto S. Ježina

Imamo svoj plan do kraja sezone. Igračima sam u petak navečer sve obrazložio. Što očekujem od njih. Slažem se s nekima, uz trening i na utakmicama moramo dobiti sliku svakog igrača. Kako izgleda sve zajedno uoči nove sezone – kaže trener Matjaž Kek



RIJEKA » Rijeka ne može više ugroziti Dinamo, ne može pasti na treće mjesto prvenstvene ljestvice, ali mora nastaviti – pobjeđivati. Nakon što je dobila četiri posljednja ogleda. Nema većeg zadovoljstva od skupljanja bodova i golova… U ponedjeljak navačer u Koprivnici, u – koprivama, čeka je Slaven Belupo. Sve je jasno treneru Matjažu Keku.


  – Bez puno filozofiranja, u Koprivnici ćemo tražiti još jednu pobjedu, nastavak uspješnog niza. Trener Ante Čačić poboljšao je igru Slavena, njegovim dolaskom počela je i berba bodova. Zanimljiv, koliko i izazovan ogled!


  Rijeka u kompletnom sastavu, vraćaju se Jugović, Leovac i Vešović, odradili su dvije utakmice, ostali?




  – Bez Samardžića, zbog tri žuta kartona, Alexa zbog trbušnog zida, a vidjet ćemo u kakvom će stanju biti Mitrović i Sharbini.


Kneževićev povratak


  Na stranicama HNL-a, Samardžić ima samo dva kartona?


  – Po našoj evidenciji – tri! Vidjet ćemo.


  Ne treba, Kek je u pravu. Službene stranice HNL-a nisu ažurirane(?) Što je sa Sharbinijem?


   – Duže ga vremena muči tetiva. Jedan je od onih igrača koji je u travnju odigrao sve utakmice. Mitrovića nije bilo u zapisniku posljednje dvije utakmice. U pitanju je zglob. Vidjet ćemo, ali sigurno nećemo ići ni u kakav rizik, bilo bi glupo. Možda nešto zarotiramo.


  Nema Samardžića, Mitrović je upitan vraća li se kapetan Knežević na poziciju stopera?


  – Knežević dobro trenira. Volio bih, a sigurno i on, da se konačno vrati zelenom travnjaku. Dolazi iz duge pauze. Odigrao je nekoliko utakmica za Rijeku II. Pokazao da više nema nikakvih problema. Bit ću prezadovoljan ako bude igrao u Koprivnici.


  Od Slavena niste nikada izgubili u osam utakmica, pet pobjeda i tri remija. Ah, ta statistika. Ali svakako bolje nego da niste nikada dobili…?


  – Da, statistika… Ali Slaven je napravio iskorak, složio je dobru ekipu. Zasluga je trenera Ante Čačića. Slaven je sada momčad koja zna igrati i – napasti. Ima individualnu kvalitetu. posebno su opasni prema naprijed, brzim prelascima špic igrača i ofenzivnih veznih. Gledao sam ih protiv Istre. Oprez.


  Zaslužiti priliku


  Protiv Istre i Splita bilo je dobro?


  – Pokazale su se dobre stvari, ali u nekim djelovima utakmice trebali smo biti – bolji. Ipak, skupljamo bodove. Imamo svoj plan do kraja sezone. Igračima sam u petak navečer sve obrazložio. Što očekujem od njih. Drago mi je što su neki iskoristili veću minutažu. Ispalo je dobro protiv Splita. Čekamo povratak Hristova, da nešto odigra do kraja sezone. Pa tako da uz trening, slažem se s nekima, da na utakmicama dobijemo sliku svakog igrača. Kako izgleda sve zajedno uoči nove sezone.


  Šansa mladim igračima, Ajayiju i Reberniku?


  – Najlakše je baciti mladog igrača u vatru. Ako pogodim onda sam kralj, ako ne zadovolji reći ću da nije još spreman. Tako mislim i kod odlaska mladih igrača u inozemstvo. Mora biti neka logika, neka priprema…. Ne želim seliti igrača iz jedne u drugu momčad. Rebernik trenira s nama, Ajayi je dobro ušao u dvije utakmice. Ostali koji bi bili zanimljivi odu pet dana u Speziju, pa još pet u Austriju… Ne bi bilo fer i pošteno da ih spržim. Pratimo ih i gledamo. Do kraja sezone mogu dobiti priliku ako je zasluže – rekao je Kek.