Večeras dvoboj sa Zadrom

Kek u problemima sa sastavom: Leovac, Samardžić i Jajalo preskaču Zadar

Ivan Volarić

Pobjeda protiv »Zadra« nam isto donosi tri boda kao i protiv primjerice »Hajduka«. Znate kakav sam, na kraju sezone ćemo podvući crtu i vidjeti što smo napravili. Zato maksimalna koncentracija na »Zadar« koji može biti opasan! - upozorava trener »bijelih«



RIJEKA » Trener »bijelih« Matjaž Kek sigurno će napraviti nekoliko promjena u momčadi koja je prije nekoliko dana slavila u Moldaviji. I da želi ostaviti istu momčad, to ne može učiniti iz dva razloga. Prvi su kartoni, crveni Mirala Samardžića (dobiven u Kranjčevićevoj), te tri žuta koja je sakupio Marin Leovac. Drugi razlog su zdrastveni problemi Mate Jajala, koji je dobio neugodan udarac krajem utakmice u Tiraspolu i vjerojatno zaradio poštedu. Povrh toga nedostajat će, uz Močinića i Maleša, I Ivan Krstanović koji još nije zaliječio ozljedu zadnje lože, te vjerojatno novi napadač »Krila Sovjetov« Adis Jahović.


S druge strane za utakmicu konkurira dojučerašnji napadač »Zadra« Josip Ivančić.


   – Krstanović je počeo trčati, ali tek poslije reprezentativne pauze će se moći priključiti radu s momčadi. Što se sastava tiče, tek poslije posljednjeg treninga ćemo vidjeti što i kako. Knežević je otišao igrati za »Rijeku II«. Dario je sve bliže povratku i to je ono što veseli – govorio je Kek koji jednostavno ne dopušta nikome u i oko kluba da se na bilo koji način uljuljka nakon velikog uspjeha. I zbog toga o »Zadru« sve najbolje!




   – Istina da smo opet napravili jedan veliki rezultat, ali naša realnost je HNL, a Europa je tu kao jedna nagrada, jedan izazov i jedan motiv više. HNL je ono što na što moramo biti svakodnevno maksimalno koncentrirani. Na kraju krajeva, zahvaljujući HNL-u došli smo do onoga što smo došli u Europi. »Zadar« je ekipa koja je imala promjene u stručnom stožeru što uvijek može biti dodatni motiv za ekipu, usto dolaze nam dva igrača koja su do jučer bila s nama što je opet jedan dodatni motiv. »Zadar« je ekipa koja može iznenaditi ako nisi sto posto unutra. Želio bih i volio da je Kantrida puna, tim više što je u četvrtak izostao onaj aplauz za ekipu koja je igrala u Tiraspolu. Ovo je prilika navijačima da dođu i pozdrave igrače za ono što napravili u Moldaviji – dodao je Kek, koji naravno nije ni trepnuo na konstataciju da bi u slučaju pobjede »bijeli« mogli skočiti na prvo mjesto.


   – Pobjeda protiv »Zadra« nam isto donosi tri boda kao i protiv primjerice »Hajduka«. Znate kakav sam, na kraju sezone ćemo podvući crtu i vidjeti što smo napravili. Zato maksimalna koncentracija na »Zadar« koji može biti opasan! – upozorava trener »bijelih«.