Trener zadovoljan, ali...

Kek: Uz malo više dinamike sve je moglo biti i bolje

Orlando Rivetti



RIJEKA  Ferdo Milin je veoma dobar trener, u izjavama korektan i pošten. Nakon jučerašnjeg susreta nije bio od puno riječi na presici poslije utakmice. 


– Bit ću kratak poslije ovakve utakmice, medijsku pozornost zaslužuju pobjednici. Igralo se na jedan gol, time sam sve rekao. Nažalost, bez Tadića, sa samim Ivančićem u špici,  nismo bili opasni za gol Rijeke.  Teoretski još nismo osigurali ostanak, ali imamo zalihu, što se vidi po ponašanju momčadi, malo smo opušteniji… Što je, tu je, bravo Riječani, puno sreće u Kupu protiv Dinama –  rekao je Milin. Rijeka je proljeće otvorila porazom u Zadru (0:1), odigravši najslabiju utakmicu sezone. Ni tada nije bilo Tadića (i Neretljaka), jer igrači su Rijeke na posudbu, a dogovorno ne mogu igrati protiv »svog kluba«. Riječanima je u glavi bio poraz iz Zadra, ali i vrtjelo im se od onog maksimirskog lunaparka iz prvih dvadeset minuta.


Kek je zadovoljan, momčad je prije svega  profesionalno  odradila posao. 




– Zaslužena i čista pobjeda. Imali smo još nekoliko prigoda. Dobro smo se vratili poslije onog nokauta u prvoj rundi u Maksimiru. Sva naša pažnja sada je usmjerena prema Osijeku i subotnjem susretu. Uskrs je – navijačima moramo podariti čokoladno jaje i – bodove kao dar. 


U Osijeku će biti promjena u sastavu zbog više sile?


– Izostat će Krstanović i Brezovec zbog triju žutih kartona. Prigodu će dobiti neki drugi. Protiv Zadra se vratio i Pokrivač, lista kandidata je proširena. Zadovoljan sam pobjedom i reakcijom publike. Igrači su odgovorili onako kako sam očekivao. 


Moglo je biti još golova?


– Jest. Uz malo više dinamita,  odnosno dinamike u igri prema naprijed sve   je moglo biti bolje. Ali nemojmo tražiti kruha preko pogače, gledati pobjedi u zube. Čestitke Zadranima na korektnoj igri.