Regionalni derbi

Kek: Puljani su kao poskok u gustoj travi – pritaje se pa ugrizu

Orlando Rivetti

S Puljanima su utakmice uvijek bile neizvjesne. Čeka nas teška, rudarska utakmica. A kako će oni igrati, njihov je problem. Bez obzira na to što imamo dovoljno informacija. Očekujem pravu utakmicu, agresivnu momčad prema naprijed. I što više gledatelja – kaže Matjaž Kek



RIJEKA » Kup utakmica u Sisku, s Lekenikom, bila je formalnost, zagrijavanje do okupljanja reprezentativaca svih selekcija… Rijeka večeras nastavlja bitku za prvenstvene bodove i vrh ljestvice. Valja držati korak s Dinamom, i čuvati veliku prednost nad trećeplasiranim Hajdukom. Istra 1961. nije, međutim, mačji kašalj. Dapače, opak suparnik koji svakome može zapapriti juhu. Ne vjeruj Igoru Pamiću ni kada darove donosi… Ombul i kobasice. 


– HNL se nastavlja i odmah prava utakmica – regionalni derbi. Uvijek uzbudljiv, bez obzira na to što smo u posljednje vrijeme bili rezultatski uspješniji. Istra 1961 je nedefinirani suparnik, malo se pritaji pa ugrize. Istra je poskok u gustoj travi. Trener Pamić ima dosta kvalitetnih individualaca, stvara momčad koja će igrati značajnu ulogu u HNL-u – govori Kek.   

Rudarska utakmica


Rijeka, međutim, nema izbora. Samo bi pobjeda, s obzirom na situaciju na ljestvici i apetite, zadovoljila Kantridu?  – Imamo svoje želje i ciljeve. U novi ciklus utakmica, Istra, Feyenoord, Split, želimo ući s tri boda i u dobrom raspoloženju. Brinemo prije svega o sebi, tako se i ponašamo. Zadovoljan sam da su se svi reprezentativci vratili zdravi, bilo bi bolje da su više igrali, ali… Dobra vijest je da se ekipi priključio Samardžić. Moises je izvan stroja zbog koljena. Dugo nismo bili zajedno, dva treninga i pokušat ćemo pohvatati linije kretanja… Očekujem pravu utakmicu, agresivnu momčad prema naprijed. I što više gledatelja.  


 – Očekuje nas prava natjecateljska utakmica. Puljani nam sigurno spremaju nekakvu taktičku podvalu. Razmišljaju kako uzeti bod… Rijeka je motiv svima. Mi smo, međutim, isto tako motivirani i gladni bodova. Ako u djelo provedemo ono što radimo na treninzima, rezultat neće izostati, rekao je Vešović.



Priključio se Samardžić, za pretpostaviti je da neće još u sastav?  – Vi pretpostavljate, a ja ću vidjeti na treningu u kakvu je stanju, odlučit ću naoružan činjenicama.  Nema, dakle, samo Moisesa?  – I Kneževića. Močinić je odigrao prvih deset minuta u Sisku. Osim Maleša, koji je još uvijek kod Peharca, svi su na broju.  Istra ima specifičan stil igre. Ne treba zamjeriti što se uglavnom brani, svako čini što može?  – To je za mene velika kvaliteta! S Puljanima su utakmice uvijek bile neizvjesne. Čeka nas još jedna teška, rudarska utakmica. A kako će oni igrati, njihov je problem. Bez obzira na to što imamo dovoljno informacija. Opasnost je da poslije reprezentativnih pauza nešto ne – pukne. Treba dva, tri dana da se opet momčad posloži. I kod drugih ekipa. Prije nismo imali tih problema jer nismo imali reprezentativaca… 

Od Istre ste kao trener izgubili samo jednom, u prvoj utakmici, nakon toga sedam susreta bez poraza. Istra na Kantridi nije nikada pobijedila?


  – Ajoj, kada krenete s tom statistikom. Ali neka ostane tako i u subotu! Bit ću prezadovoljan. Ali, ponavljam, teška je utakmica pred nama. Istra je stalno u nekim problemima, a na kraju su skupili dobra imena… Imaju dobru taktiku, neće nas, a onda – udri. Zanima me samo Rijeka. Nikakve psihoanalize, pripremit ćemo se za jednu i drugu varijantu igre Puljana. Dajemo puno golova, ali previše ih primamo. Na lak način. Možda bi povratak Samardžića konsolidirao obranu.    

Anas Sharbini


Bit će iznenađenja u sastavu?  – Bit će!  Doveli ste Vešovića na presicu. U jednom razdoblju igrači »s presice« nisu igrali pa u posljednje vrijeme bili najbolji na terenu?  – Bez komentara. Igrat će najbolje u ovom trenutku. Ne pogodim ni ja uvijek… Ali, zna se kako Rijeka igra, tko može biti gdje. Rezultati, Bogu hvala, to potvrđuju, toga ću se držati.  U kakvu je stanju Sharbini?  – Dobrom. Trenirao je kvalitetno. Razmišljam zbog čega nije uvijek takav. Poruka svima onima koji misle da mora stalno igrati samo zbog toga što je domaći, što je fantazista. E, ne može! Mora se samo umrijeti.  Zec je dao dva gola u Kupu, mogao bi igrati?  – Jedna partija ništa ne govori. Nedostaje mu još fizike i prilagodbe ekipi. Velik je njegov potencijal, veći nego što je pokazao u Kupu. Dobili smo igrača koji vidi samo – gol. Tipičan strijelac, odmah će ga »uvaliti«, ćim se ukaže prigoda.