Uoči ogleda sa ''Standardom''

Kek: Očekuje nas velika utakmica, obje ekipe žele bodove

Ivan Volarić

Matjaž Kek i Anas Sharbini, trener i kapetan nogometa »Rijeke«, izašli su pred novinare na  posljednjoj konferenciji za novinare održanoj uoči ogleda 5. kola Europske lige sa »Standardom«, koji je na rasporedu ovoga četvrtka (19 sati) na Kantridi



RIJEKA Matjaž Kek i Anas Sharbini, trener i kapetan nogometa »Rijeke«, izašli su pred novinare na  posljednjoj konferenciji za novinare održanoj uoči ogleda 5. kola Europske lige sa »Standardom«, koji je na rasporedu ovoga četvrtka (19 sati) na Kantridi.


 – Još jedna velika utakmica je pred nama. Igra se peto kolo skupine Europske lige, a mi još uvijek govorimo da s pozitivnim rezultatom možemo ostati u razmišljanjima o prezimljavanju u Europi što je veliko priznanje, što je velika činjenica koja ukazuje da smo nešto napravili u Europi ove sezone. Dolazi nam suparnik koji ima iste računice kao i mi, čeka nas dakle veliki europski okršaj gdje će jedna i druga ekipa tražiti bodove – govorio je Kek, koji ne može računati na kartoniranog Marina Leovca, dok je vrlo upitan nastup Josipa Ivančića (loža), Brazilca Moisesa (koljeno) i Mateja Mitrovića (koljeno).


 – Malo se  zakomplicirala situacija poslije Zadra. Posljednji trening pokazat će mogu li računati na Moisesa i Mitrovića dok je Ivančić gotovo sigurno otpao. Svi ostali igrači su spremni – dodao je Kek, koji će izostanak Leovca vjerojatno nadoknaditi prebacivanjem Tomečaka na lijevi bok te uvođenjem Vešovića. Mitrovića će odmjeniti Samardžić, dok bi izostankom Moisesa utakmicu mogao početi Krstanović. Kapetan Anas Sharbini je u svim  kombinacijama.




 – Mogu reći da smo se zaželjeli europskih utakmica, pogotov na domaćem terenu pred našim navijačima gdje smo odigrali dobre partije protiv »Seville« i »Feyenoorda«. Posebno nas veseli pobjeda protiv »Feyenoorda«. Znamo da će biti teško jer »Standard« je dobra ekipa, ali znamo i to koliko smo mi jaki i dobri. Vjerujem da ako budemo pravi, na visokoj razini, a ne vidim razloga da ne budemo, da možemo osvojiti tri boda – rekao je Sharbini.


 U svega 24 sata »otišlo« je 200 ulaznica za tribinu E-1 koje su dodatno puštene u prodaju nakon saznanja da će u Rijeku doputovati svega 200-300 navijača »Standarda« čime su otvorena dodatna mjesta na istočnoj tribini. U prodaji je ostalo još 700 ulaznica za tribine B, C i F. Budući da postoji mogućnost kiše sve navijače na ulazima će dočekati i plavo bijela kabanica. Igrači »Standarda« trenirat će na Kantridi od 19 sati, pola sata ranije bit će održana i konferencija za novinare belgijske momčadi.