Zadovoljni trener

Kek: Gavranović? Gol kao za reklamu. Tomasov? Utrčao je na travnjak iz kreveta i odradio veliki posao

Orlando Rivetti

Foto R. Brmalj

Foto R. Brmalj



Matjaž Kek je u kišnoj noći došao na presicu s osmijehom na licu. Razumljivo. Rezultat i igra protiv »Lokomotive« dobar su uvod u sezonu. Dobro raspoložen bio je i Sreten Ćuk. Svjestan da je njegova momčad na otvaranju utakmice – izgubila sve…


– Očekivano teško, zasluženo! Golove smo postigli u pravom trenutku. U nekim smo fazama utakmice igračima »Lokomotive« previše dozvolili da se šetaju po našem kaznenom prostoru. Ali, igrali smo nogomet gore-dolje… Pozitivan ulazak u sezonu je veoma bitan. Nemojmo zaboraviti da je »Lokomotiva« pokazala da je veoma dobra momčad.


Bolesni su izdržali…?




– Tomasov je utrčao na travnjak iz kreveta, odradio je veliki posao. Maleš je zbog bolesti nervozno ušao u utakmicu, ali kako su minute odmicale bio je sve sigurniji.


Gavranović?


– Gol za reklami spot. Klasa. Trebat će nam neko vrijeme da posložimo stvari. Na startu je najvažniji bio rezultat.


Sreten Ćuk, trener »Lokomotive«, uspostavio je slijedeću dijagnozu utakmice:


– Činjenica je da je »Rijeka« pobijedila 2:0 i to zasluženo. Fakti stoje, čestitam domaćinima. Igračima i Keku. Svojim sam igračima rekao da mogu visoko uzdignute glave s ovog prekrasnog stadiona, da sam ponosan što sam njihov trener. Rezultat ne oslikava događaje na terenu. Mi smo imali prve dvije šanse, da smo zabili, vjerojatno bi utakmica poprimila drugi tijek. Ali, nismo….