Mike Jensen

Kapetan Rosenborga o Dinamu: ‘Nismo mogli dobiti težeg suparnika’

Ivana Vaupotić



ZAGREB – Iako im je jasno da je individualna kvaliteta na strani Dinama, Norvežani vjeruju da imaju dosta toga reći u zadnjoj rundi kvalifikacija Lige prvaka.


– Pred nama su dvije velike utakmice. Pruža nam se mogućnost da izborimo Ligu prvaka i sigurno ćemo dati sve od sebe već sada u Zagrebu. Želimo izboriti što bolji rezultat za uzvrat na svom terenu. No, za nas je najvažnije saznanje da smo izborili europsku jesen – tumači Mike Jensen, koji će s kapetanskom trakom oko lijeve ruke večeras izvesti suigrače na travnjak stadiona Maksimir.


Svi vezani uz Rosenborg u prvi plan će istaknuti veliko zajedništvo unutar momčadi. Preciznije, Norvežani tvrde da svi igrači dišu kao jedan.




– Uoči svake utakmice Lige prvaka provodimo puno vremena zajedno, i zbog toga imamo koheziju u momčadi i dobro izgledamo na terenu. Naravno, najvažniji je dobar trener. Znamo da nam neće biti lako s Dinamom, koji je iznimno kvalitetan. Mislim da nismo mogli dobiti težeg suparnika. Međutim, isto tako, svjesni smo da imamo veliku priliku – dodaje 31-godišnji Danac.


Riječi svoga kapetana potvrdio je i trener Rosenborga. Eirik Horneland ističe da njegova momčad ni slučajno ne smije pasti pod dojam maksimirske atmosfere.– Moj posao je traženje ravnoteže koja će nam omogućiti da zadržimo mirnoću i koncentraciju, a istodobno na visokoj razini zadržimo sve ono što nas krasi u igri. Ne sumnjam da će naši igrači pružiti svoj maksimum na ovoj utakmici – kaže 44-godišnji stručnjak.

Prema njegovom mišljenu, Dinamo u ovaj dvoboj ulazi kao blagi favorit, ali to ne mora biti presudno.


– Rezultati govore dovoljno. Prošle sezone Dinamo je igrao u osmini finala Europske lige s Benficom. Taj uspjeh sasvim jasno nam pokazuje da se radi o vrlo kvalitetnoj momčadi – zaključuje Horneland.