Treća HNL

Kapetan Krka Neven Čuturilo: ‘Imamo dobru ekipu i želju za dokazivanjem’

Ivan Volarić

TEST VRIJEDNOSTI U KRANJČEVIĆEVOJ – Neven Čuturilo

TEST VRIJEDNOSTI U KRANJČEVIĆEVOJ – Neven Čuturilo

Momčad »Krka« ovoga ljeta doživjela je dosta promjena, dovedeno je dosta mladih, darovitih igrača iz Primorsko-Goranske županije. Dio njih prošao je kroz školu riječkoga prvoligaša (Budan, Jović...). Oslonac pak čine iskusni igrači koji su nekada igrali prvoligaški i drugoligaški nogomet poput Cona, Damiša i – kapetana Čuturila.



Pet utakmica, pet pobjeda uz gol razliku 11:4! Učinak je to nogometaša »Krka« na otvaranju nove trećeligaške sezone. Istina, »Boduli« su od pet utakmica četiri igrali pred svojim navijačima, međutim, to ne umanjuje dojam da bi se i ove sezone na stadionu »Josip Uravić – Pepi« mogla odvijati borba za sam vrh prvenstvene ljestvice. Tko zna, možda se onda ponovo otvoriti prilika da se napadne i pozicija koja vodi u drugoligaški razred.


– Prije svega očito je da imamo dobru ekipu, da imamo širinu i da smo se dobro pripremili za ovu sezonu. Bilo je u svemu tome malo sreće, ali i dosta znanja. Sada neke stvari idu same od sebe. Što se drugoligaških ambicija tiče, klub se možda načelno ne opterećuje s takvim ciljevima, ali kod nas igrača uvijek postoji ambicija i želja za dokazivanjem, da se napravi najviše što se može. Uz nas za sam vrh bi se mogli boriti i »Vinogradar« i »Opatija«, koja je također složila dobru ekipu, a sigurno će se u hodu priključiti još neke momčadi – govori Neven Čuturilo, iskusni veznjak i kapetan momčad koju po prošlosezonskom odlasku Davora Dželalije uspješno vodi Tomica Veljačić.



Konačno su »zabrujali« građevinski strojevi GP Krka na stadionu »Josip Uravić – Pepi«. S prvim radnim danom ovoga tjedna krenuli su iskopi za temelje buduće tribine koja bi trebala biti dovršena u roku od 45 dana, a krčki trećeligaš konačno dobiti infrastrukturne uvjete primjerene natjecanju u kojem sudjeluje.





Momčad »Krka« ovoga ljeta doživjela je dosta promjena, dovedeno je dosta mladih, darovitih igrača iz Primorsko-Goranske županije. Dio njih prošao je kroz školu riječkoga prvoligaša (Budan, Jović…). Oslonac pak čine iskusni igrači koji su nekada igrali prvoligaški i drugoligaški nogomet poput Cona, Damiša i – kapetana Čuturila.


– Ima nas nekoliko starijih igrača, a svi ostali su mladi igrači željni dokazivanja. »Krk« i »Opatija« su jedini klubovi u PGŽ-u u kojima mogu pokazati svoj potencijal, da onda netko u ogledima sa zagrebačkim klubovima to može prepoznati – nastavlja veznjak »Krka«.


»Bodule« ovoga vikenda čeka gostovanje kod bivšeg prvoligaša »Zagreba« u Kranjčevićevoj ulici. Možda će baš to gostovanje biti najbolji pokazatelj je li ovaj start »Krka« samo splet sretnih okolnosti ili je doista ova momčad u stanju napraviti velike stvari ove sezone.


– Slažem se! – odgovara Čuturilo. – Gostovanje kod »Zagreba« bit će prva jača gostujuća utakmica gdje ćemo vidjeti što možemo pružiti. Do sada smo ipak od pet utakmica četiri igrali pred svojim navijačima. »Zagreb« zabija puno golova, neki igrači su im se vratili i očito se radi o kvalitetnoj ekipi.