Napadač koji plijeni pažnju

Kalinić uoči utakmice s Portugalom: Sve će pasti u zaborav, ako sada ne napravimo nešto dobro

Orlando Rivetti

Reuters

Reuters

Volio  bih doći do finala. Težak je put, bez obzira na odličnu ekipu, a svi smo u dobroj formi, rekao je Kalinić



Na Rujevici, u prijateljskom ogledu s »konobarima« iz San Marina, Nikola Kalinić postigao je tri gola. Jedan petom. Sada je Španjolcima demonstrirao svoj specijalitet. Napadač Fiorentine, nakon četiri sezone Dnjipra, postigao je svoj 12. pogodak za reprezentaciju. Najvažniji do sada.


– Zgodno mi je kada lopta dođe s te strane, kao i protiv San Marina. S lijevom nogom nisam mogao nikako. Druge opcije jednostavno nije bilo.


Ibrahimović je petom svladao Buffona na prvenstvu u Portugalu prije dvanaest godina?




– Rekli su mi. Sreća da je ušla. Prešla crtu.


Osjećaj nakon što je sudbina dodijelila – Portugal?


– Gledao sam utakmicu. Živcirao se. Mogli smo i bolje proći. Ali ne dramatiziramo. Nas će se najviše pitati. Moramo pokazati igru iz prve tri utakmice.  Igramo odlično. Protiv Portugala će to biti  predstava za sladokusce.


Golom, ali još više igrom stavio si izbornika Čačića u dvojbu. Na pitanje ti ili Mandžukić izbornik je odgovorio obojica!


– Ne pita se mene. Izbornik odlučuje. Drago mi je što sam dobio priliku zaigrati protiv Španjolaca. Iskoristio sam je, vidjet ćemo dalje…


Puno poruka iz domovine?


– Zatrpan mobitel. Svi čestitaju


Mandžukić prvi?


– Točno. On je moj prijatelj, cijenim ga kao igrača. Nema rivalstva u smislu zavisti i zle krvi, dobri smo, dugo smo skupa u reprezentaciji. Sedam, osam godina. Neće biti ljutnji niti s jedne strane bez obzira na izbornikovu odluku. Važna je samo Hrvatska, da odemo što dalje.


Šteta što ne igrate zajedno?


– Tko ne bi volio igrati. Obojica, bili bismo sretni. Mislim da bismo mogli, ali izbornik odlučuje.


Asistencija Perišiću za pobjednosni pogodak, zahvala za onu loptu kod prvog gola. Jedan drugome… Jedino je na ovom prvenstvu uspjelo Slovacima Hamšiku i Weissu?


– Tako je ispalo. Igrali smo na kontre, dobro je funkcioniralo. Drago mi je što smo jedan drugome namjestili golove. Prijatelji smo. Supruge se druže. Perišić često dođe s obitelji u Firencu.


Čestitaju klubovi s nekom ponudom, recimo Inter, kojemu ste zabili tri gola…?


– Lavina poruka. Čestitao je pomoćni trener Fiorentine. Koncentracija je na – Portugal.


Koliko daleko može ova Hrvatska?


– Odlično smo odigrali grupu, ali sve će pasti u zaborav, izbrisati se, ako ne napravimo nešto dobro.  Rezultat za pamćenje. Reci će ljudi, prošli su skupinu i opet ništa.


Ovo je minimum?


– Bila bi tragdija da nismo prošli. Vesele igre.


Rezultat za pamćenje je…


– Volio  bih doći do finala. Težak je put, bez obzira na odličnu ekipu, a svi smo u dobroj formi.


Igrali ste protiv Carvalha?


– U Genevi mislim desetak minuta, kada smo izgubili 0:1. Ako naša ekipa bude igrala dobro i naprijed će biti prigoda… Bez obzira na njihove stopere. Mi, napadači, ovisimo o našoj igri.


Tko je najbolji svjetski igrač,  C. Ronaldo ili Messi?


– Messi je za mene broj jedan.