Prolaz u 94. minuti

KROZ UŠICU IGLE Čolak spasio riječki obraz i kup ambicije bijelih

Denis Frančišković

Rezultat je ponovo bio bolji od igre/D. ŠKOMRLJ

Rezultat je ponovo bio bolji od igre/D. ŠKOMRLJ

Gledatelji su vidjeli pravu Rijeku samo u uvodu utakmice. Sve ostalo bilo je poprilično neuvjerljivo i pomalo obestrabrujuće u igri momčadi Igora Bišćana koji se u odnosu na splitsku utakmicu odlučio za čak osam promjena.



VARAŽDIN Stadion NK Varaždin. Gledatelja: 4.000. Sudac: Ivan Vučković 5,5. Pomoćnici: Ambrinac i Pušić (svi Zagreb). Strijelci: 0:1 Puljić (4′), 1:1 Benko (27′), 1:2 Čolak (90′). Žuti kartoni: Puljić, Acosty, Heber, Lončar (Rijeka).


VARAŽDIN: Mrmić 6,5, Perković 5,5 (od 75′ Ayodeji -), Čelić 6,5, Senić 6, Stolnik 6,5, Kolarić 6 (od 90′ Težak), Jertec 6, Golubar 5,5, Glavica 6,5, Sačer 6 (od 65′ Vuk 6), Benko 7.


RIJEKA: Sluga 5,5, Raspopović 5,5, Punčec 6, Escoval 6, Mamić 6, Capan 5,5 (od 87′ Pavičić -), Lončar 6, Kvržić 6,5, Puljić 6,5 (od 65′ Gorgon -), Acosty 5,5 (od 78′ Čolak 7), Heber 5.




Antonio Mirko Čolak pokazao se “jokerom” Riječana, u četvrtoj minuti sudačke nadoknade nakon što je ušao s klupe dobro je skočio na ubačaj Pavičića i još bolje glavom smjestio loptu u gornji dio mreže za riječki prolaz u četvrtfinale Kupa. Napadač “bijelih” spasio je riječki obraz u utakmici u kojoj su gledatelji vidjeli pravu Rijeku samo u uvodu utakmice. Sve ostalo bilo je poprilično neuvjerljivo i pomalo obestrabrujuće u igri momčadi Igora Bišćana koji se u odnosu na splitsku utakmicu odlučio za čak osam promjena.


Otupljena oštrica


U nastavku susretu Varaždinci su potpuno otupili oštricu riječke napadačke igre pa su stvorene tek dvije polušanse (Heber 53′ i Mamić 80′), dok je Benko tek jednom iz daljine stavio na kušnju Slugu (52′).


Varaždin se dobro branio i opasno vrebao iz kontri, dok Rijeka nije imala ideju kako probiti obrambeni blok srčanog domaćeg sastava. Domaćini su svakao željeli odvesti utakmicu u produžetke i ponekim bljeskom iznanaditi favorita, no ukazao se Čolak i utišao tribine poprilično nezadovoljnje suđenjem. Već prvo poluvrijeme pokazalo je dva riječka lica. Početno s gardom i visokim presingom te ono poprilično konfuzno kada bi bljesnule domaće kontre. Rijeka je povela već u 4. minuti kada je Lončar gurnuo loptu za Puljića, on je sačekao na vrhu šesnaesterca i majstorskim udarcem, iz prve efektno zatresao mrežu nemoćnog Mrmića – 0:1. U 20. minuti nakon greške Čelića sam se prema golu sjurio Heber, ali njegova lopta s 15 metra završila je tik uz vratnicu.


Golubarova šansa


“Bijeli” su prvih 20-ak minuta imali kontrolu igre, satjerali Varaždince u obrambeni zid, no kada je vrijeme odmicalo Benko i društvo sve su se više budili, oslobađali riječke omče.


U 25. minuti dogodila se situacija koja je izazvala puno protesta kod domaćina, Lončar je, dojam je ipak igrao rukom unutar šesnaesterca, ali sudac je izvukao slobodni udarac na crtu. Ni to međutim nije pomoglo Riječanima. Benkov udarac bio je silovit i precizan, odsjeo je u samom desnom kutu nemoćnog Sluge – 1:1.


U 36. minuti Varaždinci su mogli i do vodstva, Sačer je dobro proigrao Golubara, a on slabo zahvatio loptu s metra ispred Sluge u matnoj poziciji.