Rijeka vs. Osijek

KRAJ NA RUJEVICI: Riječani nisu uspjeli svladati Osječane koji ostaju drugi

P. N.

Srđan Grohovac i Alexander Gorgon/Foto Arhiva NL

Srđan Grohovac i Alexander Gorgon/Foto Arhiva NL

U prvoj nedjeljnoj utakmici 7. kola Lokomotiva je u gostima svladala Slaven Belupo 5:2.



RIJEKA Od 19 sati na Rujevici se sastaju drugoplasirani Osijek i trećeplasirana Rijeka. Ishod derbija 7. kola Prve HNL pokazat će tko je u ovom trenutku spremniji zaprijetiti lideru iz Maksimira. Trener Riječana Matjaž Kek ne može računati na bekove Leonarda Žutu (ozljeda) i Momčila Raspopovića (crveni karton), no unatoč tim izostancima jasno je da priželjkuje oploditi remi protiv Dinama pobjedom koja bi “bijele” vratila na poziciju broj dva.


Stigli su službeni sastavi. Matjaž Kek je na lijevu stranu umjesto Žute poslao Mamića, desno će umjesto Raspopovića igrati Pavelić. Zanimljivo, na klupi je završio Župarić, Kek je kao i u Maksimiru uz Punčeca na mjestu stopera izveo Escovala. U veznom redu igrat će Grahovac i Capan, na klupi su Lončar i Čanađija. Treba vidjeti i kako će Kek posložiti u taktičkom smislu Puljića i Pavičića koji su do sada uglavnom igrali na pozicijama središnje polušpice. Vjerojatno će Pavičić zaigrati na sredini, Puljić u vršku napada, a Heber i Gorgon na krilnim pozicijama.


U prvoj nedjeljnoj utakmici 7. kola Lokomotiva je kao gost svladala Slaven Belupo 5:2. Lirim Kastrati (43′, 70′, 86′), Toni Datković (46′) i Ivan Krstanović (83′) zabili su za goste, a Stipe Bačelić-Grgić (72′) i Matej Jelić (81′) za domaće. Lokomotiva je pobjedom stigla do druge pozicije, Zagrepčani imaju 13 bodova i bolju gol razliku od Osječana, koji naravno imaju utakmicu manje.




90.+5. minute: Kraj utakmice na Rujevici. Osijek je ostao drugi na ljestvici, sa 14 bodova na kontu zaostaje tri boda za vodećim Dinamom. Rijeka dijeli treće mjesto s Lokomotivom s 13 bodova i indetičnom gol razlikom 7:7. 


79. minuta: Gorgon je sjajno prošao po sredini, gurnuo loptu za Puljića čiji udarac Malenica brani.


78. minuta: Nervoza na terenu i na tribinama. Nekoliko Jovićevih odluka izazvalo je nervozu. Obje momčadi traže drugi pogodak.


GOL!!! Bočkaj je iz slobodnoga udarca iznenadio Slugu, ljevicom je loptu poslao oko živog zida za 1:1.


59. minuta: Kvržić je ušao umjesto Hebera.


GOL!!! Rijeka je povela u 57. minuti. Heber je uklizao na drugoj stativi na oštar ubačaj Pavelića i pospremio loptu u mrežu. Brazilac se pritom ozljedio, uhvatio se za zadnju ložu i odšepao s terena. 


46. minuta: Počelo je drugo poluvrijeme. Nema promjena u sastavima.


Brojači su izbrojali 5127 gledatelja.


45. minuta: Kraj podjednakog prvoga poluvremena. Obje momčadi propustile su po jednu veliku priliku. Osječani su imali nešto veći posjed lopte (53 posto).


40. minuta: Velika prilika za goste. Marić je iskosa izašao ispred vratar Sluge koji mu je krenuo u susret, a Marić je poslao loptu preko gola.


30. minuta: Novi protesti prema sucu Joviću. Ovoga puta Riječani traže najstrožu kaznu nakon duela Škorića i Mamića, ali zagrebački sudac ponovo je rezolutno odmahnuo.


20. minuta: Velika prilika za Riječane, Heber je na dodavanje Pavičića izašao sam ispred Malenice, ali je osječki vratar sjajno reagirao.


15. minuta: Osječani su bolje otvorili susret, tražili su i najstrožu kaznu nakon što je Mamić nespretno zahvatio loptu rukom odbijenu od Sluge, no sudac Jović nije reagirao.


1. minuta: Počela je utakmica na Rujevici.


RIJEKA – OSIJEK 1:1


Stadion na Rujevici. Gledatelja: 5127.  Sudac: Fran Jović (Zagreb). Strijelac: 1:0 Heber (57′), 1:1 Bočkaj (64′). Žuti karton: Grahovac, Pavičić, Lončar (Rijeka), Bočkaj (Osijek).


RIJEKA: Sluga – Pavelić, Escoval, Punčec, Mamić – Grahovac (od 84′ Čanađija), Capan (od 69′ Lončar) – Gorgon, Pavičić, Heber (od 59′ Kvržić) – Puljić.


OSIJEK: Malenica – Grgić, Škorić, Gutieri, Janža – Pušić, Mudražija (od 90′ Šorša), Hajradinović, Bočkaj (od 84′ Ćavar) – Henty (od 75′ Kamenar), Marić.