Neprimjereno navijanje

KONAČNO! HNS ispraznio Dinamov sjever zbog “šugave Rijeke pune Srba…”

Portal Novilist.hr

BBB u kavezu na rujevičkom jugu tijekom posljednjeg derbija Rijeke i Dinama/Foto PIXSELL

BBB u kavezu na rujevičkom jugu tijekom posljednjeg derbija Rijeke i Dinama/Foto PIXSELL



RIJEKA Disciplinski sudac Hrvatski Telekom Prve lige Alan Klakočer donio je odluke po prijavama službenih osoba s utakmica 33. kola HT Prve lige. Između ostaloga “disciplinac” se pozabavio i navijanjem BBB-sa na derbiju na Rujevici koje je prema očekivanjima uključivalo i “stari navijački hit” u kojem se spominje “šugava Rijeka puna Srba za koje još ima vrba…”. Klakočer je kaznio Dinamo s 10.000 kuna, a navijače zatvaranjem sjeverne tribine na prvoj idućoj domaćoj utakmici što u praksi znači da će “Bojsi” protiv Hajduka u posljednjem prvenstvenom kolu morati preseliti na neku drugu tribinu.


Prenosimo u cijelosti sve Klakočerove kazne i obrazloženja:


“Markus Pavić (Istra 1961) zbog isključenja na utakmici Gorica-Istra 1961 (prekršaj u izglednoj situaciji za postizanje pogotka) kažnjen je s jednom utakmicom zabrane igranja i 4.000 kuna novčane kazne.




Na utakmici Rijeka-Dinamo pripadnici navijačke skupine BBB smješteni na južnoj tribini u 6., 35. i 81. minuti pjevali su tekst neprimjerenog i neprihvatljivog sadržaja kažnjiv po članku 88. DP HNS-a. Kako se radi o ponovljenom prekršaju, GNK Dinamo je kažnjen odigravanjem prve slijedeće prvenstvene ili kup utakmice (nakon konačnosti odluke) bez prisutnosti gledatelja na sjevernoj tribini Stadiona Maksimir i novčanom kaznom u iznosu od 10.000 kuna.


Zbog upaljenih 15 baklji i 3 topovska udara među pripadnicima navijačke skupine Torcida na sjevernoj tribini stadiona za vrijeme odigravanja utakmice Hajduk-Slaven Belupo, HNK Hajduk je zbog prekršaja iz članka 67. DP HNS-a kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 25. 000 kuna.


NK Istra 1961 mora platiti kaznu od 5.000 kuna zbog momčadskog prekršaja na utakmici Gorica-Istra 1961 kažnjivog po članku 54. DP HNS-a (4 žuta i 1 crveni karton)”, odluke su disciplinskog suca HNS-a.