I Ajax je ispao!

KAKAV PREOKRET! Tottenham pogotkom Moure u 95. minuti izborio finale LP s Liverpoolom

Portal Novilist.hr

Lucas Moura (Tottenham)/Foto REUTERS

Lucas Moura (Tottenham)/Foto REUTERS

Kopljanici su imali sve u svojim rukama, gol prednosti iz prve utakmice i 2:0 nakon nešto više od pola sata utakmice. No, u nastavku im je presudio Brazilac Lucas Moura sa čak tri pogotka. Posljednji je pao u zadnjim trenucima sučeve nadoknade vremena.



AMSTERDAM Istekom pete minute sučeve nadoknade Lucas Moura je poslao loptu kroz nepostavljeni blok igrača Ajaxa, trenutak kasnije lopta se zakoprcala u mreži domaćeg vratara Onana, a semafor je pokazao rezultat 2:3 koji je značio da će se 1. lipnja u Madridu igrati engleski finale Lige prvaka. Sudac Brick ubrzo je odsvirao kraj dramatične utakmice u Amsterdamu. Nogometaši Ajaxa su na neki način doživjeli sudbinu Barcelone. Imali su sve u svojim rukama, gol prednosti iz prve utakmice u Londonu, te  vodstvo od 2:0 nakon nešto više od pola sata utakmice pred svojim navijačima, a onda su u nastavku ostali bez svega. Spursi su na krilima Brazilca Lucasa Moure krenuli po veliki preokret kojega se ne bi postijedli ni igrači Liverpoola koji su dan ranije priredili veliko iznenađenje protiv Barcelone. 


Liverpoolu će ovo biti deveti, a Tottenhamu prvi finale u elitnom natjecanju Starog kontinenta. U dosadašnjih osam finala ‘Redsi’ su pet puta slavili, a tri puta upisali poraze.Zadnju krunu Liverpool je osvojio 2005. godine, a zadnje finale igrao lani kada je izgubio od Real Madrida. Ovo neće biti prvi engleski finale Lige prvaka. Godine 2008. sastali su se Manchester United i Chelsea, a slavili su “Crveni vragovi” nakon izvođenja jedanaesteraca.

AJAX – TOTTENHAM 2:3


Pred 55.000 gledatelja na Cruyff Areni sudio je Brych iz Njemačke. Strijelci: 1-0 de Ligt (5), 2-0 Ziyech (35), 2-1 Moura (55), 2-2 Moura (59), 2-3 Moura (90+5)




AJAX: Onana – Mazraoui, De Ligt, Blind, Tagliafico – Van de Beek (od 90 Magallan), Schöne (od 60 Veltman), De Jong – Ziyech, Tadić, Dolberg (od 67 Sinkgraven).


TOTTENHAM: Lloris – Trippier (od 81 Lamela), Alderweireld, Vertonghen, Rose (od 83 Davies) – Wanyama (od 46 Llorente), Sissoko, Alli – Eriksen – Lucas, Son