Italija

Juventus, Milan i Fiorentina u četvrtfinalu Kupa, nastupili Pašalić, Rebić i Pjaca

Hina

Reuters

Reuters



Nogometaši Juventusa, Milana i Fiorentine izborili su plasman u četvrtfinale talijanskog Kupa.


Juventus je u susretu osmine finala pobijedio Udinese sa 4-0, Milan je pobijedio SPAL sa 3-0, dok je Fiorentina bila bolja od Atalante sa 2-1.


U utorak su plasman u četvrtfinale izborili Inter, Napoli i Lazio. Inter je pobijedio Cagliari sa 4-1, Napoli je porazio Perugiju sa 2-0, dok je Lazio sa 4-0 svladao Cremonese. Torino je prošlog tjedna pobijedio Parmu sa 5-3 nakon izvođenja jedanaesteraca. Posljednji putnik u četvrtfinale bit će poznat u četvrtak kada se sastaju Parma i Roma.




Aktualni talijanski prvak nije imao previše problema protiv Udinesea, a golove za torinsku »Staru damu« zabili su Gonzalo Higuain (16), Paulo Dybala (26-11, 57) i Douglas Costa (61-11m). Marko Pjaca je za Juve zaigrao posljednjih 15 minuta.


Mjesto među osam najboljih izborio je i Milan koji je na San Siru pobijedio SPAL sa 3-0, a strijelci su bili Krzysztof Piatek (20), Samu Castillejo (44) i Theo Hernandez (66).Hrvatski reprezentativac Ante Rebić napokon je dobio priliku od prve minute i na terenu je proveo cijeli susret. Rebić je bio jedan od boljih igrača »Rossoneri« i istaknuo se s nekoliko sjajnih poteza. U dva navrata odlično je asistirao Piateku koji je uprskao obje prilike. U 55. minuti i Rebić je mogao zabiti gol, ali je njegov udarac obranio Etrit Beriša. Sjajnu priliku Rebić je imao i u 66. minuti, ali je albanski vratar ponovo odlično reagirao.

Milan će u četvrtfinalu igrati protiv Torina koji je prošlog tjedna pobijedio Parmu sa 5-3 nakon izvođenja jedanaesteraca.


U prvom današnjem susretu Fiorentina je u Firenzi porazila Atalantu sa 2-1.


»Viole« su povele u 11. minuti golom Patricka Cutronea nakon sjajne povratne lopte Dalberta Henriquea. Bio je to premijerni pogodak Cutronea u dresu Fiorentine nakon što je početkom siječnja stigao na posudbu iz Wolverhamptona.


Gosti su mogli do izjednačenja u 58. minuti, no Mario Pašalić je promašio sjajnu priliku. Hrvatski nogometaš je izašao sam ispred Pietra Terracciana, no domaći vratar je sjajno reagirao. Samo tri minute kasnije i Robin Gosens je mogao izjednačiti, ali je pogodio vratnicu.


Odličnu igru Atalanta je okrunila golom u 67. minuti, a izjednačio je Josip Iličić. Kada je domaćin u 70. minuti ostao s igračem manje nakon što je isključen German Pezzella činilo se kako je Atalanta do pobjede. Međutim, Fiorentina je u 84. minuti izvela sjajnu akciju koju je pogotkom okončao Pol Lirola. Posljednju priliku na utakmici imao je gostujući veznjak Ruslan Malinovski koju je pucao s ruba kaznenog prostora, ali pored desne stative.


Pašalić je odigrao cijeli susret za goste, dok Milan Badelj nije nastupio za Fiorentinu koja će u četvrtfinalu igrati protiv Intera.


Poznata su i tri para četvrtfinala. Napoli će igrati proti Lazia, Inter će odmjeriti snage protiv Fiorentina, a Milan će ugostiti Torino. Juventus čeka boljeg iz susreta Parma – Roma.


REZULTATI OSMINE FINALA


Juventus – Udinese 4-0 (Higuain 16, Dybala 26-11, 57, Costa 61-11m)Fiorentina – Atalanta 2-1 (Cutrone 11, Lirola 84 / Iličić 67)Milan – SPAL 3-0 (Piatek 20, Castillejo 44, Hernandez 66)

U utorak, 14. siječnja


Inter – Cagliari 4-1 (Lukaku 1, 49, Valero 22, Ranocchia 80 / Oliva 72).Napoli – Perugia 2-0 (Insigne 26-11m, 38-11m)Lazio – Cremonese 4-0 (Patric 10, Parolo 26, Immobile 58-11m, Bastos 89)

U četvrtak, 9. siječnja


Torino – Parma 5-3 11m (De Silvestri 23 / Favili 14)


U četvrtak, 16. siječnja:


Parma – Roma


PAROVI ČETVRTFINALA


Napoli – LazioInter – FiorentinaMilan / SPAL – TorinoParma / Roma – Juventus