Sportski direktor "Rijeke" nije "zatvorio" prijelazni rok

Juričić: Stiže desni bek, a možda još netko…

Ivan Volarić

Mogući su još dolasci, radimo na njima. Neovisno o plasmanu u skupine EL? Puno je vjerojatnije da ćemo nekoga dovesti ako uđemo u skupine – kaže sportski direktor bijelih



TIRASPOL » Zadarski napadač Josip Ivančić potpisao je u srijedu četverogodišnji ugovor s »Rijekom« (dva plus dva), a vratar Simon Sluga otputovao s momčadi u Moldaviju, no po povratku u domovinu će vjerojatno na posudbu u »Lokomotivu«. Postavlja se naravno logično pitanje: Što će Sluga u »Lokomotivi« gdje je mjesto prvoga vratara rezervirano za mladog reprezentativca Zeleniku? 


   – Imamo određeni dogovor s ljudima iz »Lokomotive« i sigurno da ga ne bismo poslali tamo da nemamo garancije da će dobiti priliku za stjecanje određene minutaže i branjenje. Iako, ne može ti nitko jamčiti mjesto u momčadi, moraš se sam za njega izboriti – objašnjava sportski direktor »bijelih« Srećko Juričić. 


   Sluga je na Kantridi treći vratar, u »Lokomotivi« će biti barem drugi. Raspor je otišao na posudbu u »Opatiju«, što znači da će nakon realizacije Slugina transfera uz Vargića i Prskala Nigerijac David, koji brani za drugu momčad. Postoji mogućnost da još neki igrač bude upućen na posudbu. Poput Mislava Oršića, za kojega je još ranije interes pokazao – »Slaven Belupo«. 




   – Postoji mogućnost da još neki igrač ode na posudbu. Da, među kandidatima je i Oršić – potvrdio je Juričić. 


   Potvrdio je i da s Ivančićevim dolaskom nije zaključena lista prinova. Prijelazni rok traje još nekoliko dana, do kraja kolovoza. 


   – Mogući su još dolasci, radimo na njima. Neovisno o plasmanu u skupine EL? Puno je vjerojatnije da ćemo nekoga dovesti ako uđemo u skupine. 


   Sportski direktor »bijelih« najavio je nakon odlaska Ivana Borasa u »Dinamo« da će nastojati angažirati – desnog beka. Talijanski mediji ponovo uz »Rijeku« povezuju igrača »Torina«, Crnogorca Marka Vešovića. Juričić, naravno, ne spominje imena. 


   – Radimo na dovođenju desnoga beka, vjerujem da ćemo u idućih nekoliko dana taj posao i završiti. 


   Igračkih odlazaka, prodaje, po svemu sudeći neće biti, iako Juričić neće na spomen Andreja Kramarića decidirano ustvrditi – ostaje. 


   – Prijelazni rok traje još nekoliko dana. Vidjet ćemo… – zaključio je zagonetni Juričić, koji je s momčadi doputovao u Tiraspol, na uzvratni ogled doigravanja za ulazak u skupine EL sa »Sheriffom«. 


   – Imamo rezultat od 1:0, imamo jaku ekipu koja bi mogla ostvariti dobar rezultat. Svjesni smo da je »Sheriff« jaka ekipa, to su pokazali i na Kantridi. Trebat će se dobro založiti i pritom imati sreće da se prođe – poručio je Juričić.