Ništa od završnice

Juniori Dinama propustil dva gola prednosti i ispali iz LP na jedanesterce

Hina

Antonio Marin (Dinamo)/Foto PIXSELL

Antonio Marin (Dinamo)/Foto PIXSELL



LONDON Nogometaši Dinama ostali su bez plasmana na završni turnir juniorske Lige prvaka, iako su do 77. minute vodili sa 2:0. Chelsea je s dva pogotka izborio jedanaesterce u kojima je hrvatski reprezentativni vratar Karlo Žiger obranio dva udarca i odveo Chelsea u polufinale.


Oba pogotka za Dinamo postigao je Antonio Marin u 40. i 57. minuti, dok je dvostruki strijelac za Chelsea bio Luke McCormick u 77. i 88. minuti. Nakon što su na jedanaesterce prošli ruski Lokomotiv i Liverpool, Dinamovi juniori nisu uspjeli nastaviti niz, jer je Žiger zaustavio udarce Franjića i Baturine, a samo su Pavlak i Horkaš bili precizni, dok su sva četiri domaća izvođača pogodila mrežu.


Chelsea će u polufinalu, 26. travnja u Nyonu, igrati protiv branitelja naslova Barcelone, dok Porto čeka boljeg iz dvoboja Hoffenheima i Real Madrida.




U prvom poluvremenu četvrtfinala Dinamovi juniori održali su pravu lekciju favoriziranim nogometašima Chelseaja, bivši dvostrukim pobjednicima juniorske Lige prvaka.


U 25. minuti momčad pod vodstvom Igora Jovičevića mogla je doći do vodećeg pogotka, kad je Antonio Marin prošao po lijevoj strani do gol crte, ubacio u sredinu, gdje je Leon Šipoš ostao za pola koraka prekratak i nije uspio podmetnuti nogu te preusmjeriti loptu u nebranjenu mrežu.


Vodeći pogodak je Dinamo postigao u 40. minuti. Organizirano kontranapad završio je ubacivanjem Tina Hrvoja na rub peterca, gdje je u skoku bio Šipoš. Lopta ga je preletjela, ali ju je prihvatio Antonio Marin i iz neposredne blizine uspio poslati pokraj vratara hrvatske U-17 reprezentacije Karla Žigera.


Tri minute poslije domaća momčad je uputila jedini udarac u okvir vrata u prvom poluvremenu. Učinio je to Conor Gallagher sa 15-ak metara, a Dinamov kapetan Dinko Horkaš je obranio.


U 57. minuti zagrebačka momčad je udvostručila vodstvo. Edin Julardžija je poslao loptu u kazneni prostor prema Antoniju Marinu na lijevu stranu. Nakon kratke zadrške strijelac prvog pogotka je desnom nogom poslao loptu u suprotni kut te po drugi put svladao Žigera.


Od 65. minute domaća momčad je počela sve opasnije prijetiti Dinamovom vrataru Horkašu. U 68. minuti je Guehi nakon udarca iz kuta pogodio vratnicu udarcem glavom. Devet minuta poslije lopta je završila iza Horkaševih leđa.


Gjira je napravio prekršaj na rubu kaznenog prostora sa desne strane. Slobodan udarac izveo je McEachran, poslao prizemnu loptu u sredinu na koju je natrčao kapetan Chelseaja Luke MCCormick i kroz šumu nogu te ispod Horkaševe ruke poslao ju u mrežu.


Nakon postignutog pogotka Chelsea je još pojačao pritisak koji je urodio izjednačujućim pogotkom u 88. minuti. Nakon gužve u kaznenom prostoru lopta je došla do Gallaghera na desnoj strani, a on ju je ubacio pred vrata. Tamo je u skoku najviši bio McCormick i glavom poslao loptu u mrežu za 2-2, što je bio konačni rezultat dvoboja te je Dinamo treći krug zaredom o plasmanu dalje odlučivao izvođenjem jedanesteraca.


Nažalost, Dinko Horkaš se ovoga puta nije prometnuo u junaka raspucavanja, već je to postao Karlo Žiger na suprotnoj strani. Vratar hrvatske U-17 reprezentacije zaustavio je udarac Franjića u prvoj seriji te Baturine u četvrtoj, dok su McCormick, Gallagher, Guehi i Colley bili precizni izvođači za Chelsea koji je na taj način izborio plasman u polufinale, gdje će 26. travnja u Nyonu igrati protiv branitelja naslova Barcelone.


Juniorska Liga prvaka


Četvrtfinale:


Chelsea – DINAMO 3-2 (2-2, McCormick 77, 88 / Marin 40, 57) * jedanaesterci


Barcelona – Lyon 3-2 (Monchu 57, Fati 61, Marques 90+7-11m / matama 11, Griffiths 89)


Porto – Midtylland 3-0 (Ndiaye 15, Afonso Sousa 77, Goncalo Borges 89)


Hoffenheim – Real Madrid –


Parovi polufinala – 26. travnja (Nyon)


Barcelona – ChelseaPorto – Hoffenheim/Real Madrid

FINALE – 29. travnja (Nyon)