Novi izbornici

Josipu Šimunić U-19, Ognjenu Vukojeviću U-20 reprezentacija, Gudelj i Jarni smijenjeni

P. N.

Joe Šimunić/Foto Arhiva NL

Joe Šimunić/Foto Arhiva NL



RIJEKA Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza donio je odluke o razrješenjima i imenovanjima na pozicijama izbornika hrvatskih reprezentacija mlađih uzrasta.


Na prijedlog Stručne komisije HNS-a, Izvršni odbor imenovao je Josipa Šimunića izbornikom U-19 reprezentacije, Ognjena Vukojevića izbornikom U-20 reprezentacije te Stellu Gotal izbornicom ženske U-17 reprezentacije. Oni će na tim pozicijama naslijediti Ivana Gudelja i Roberta Jarnija koji su razriješeni dužnosti te Mariju Margaretu Damjanović koja je bila vršiteljica dužnosti izbornice U-17.


“Zahvaljujem gospodi Gudelju i Jarniju te gospođi Damjanović na uloženom trudu u obavljanju posla, pri čemu su pokazali veliku strast prema radu s mlađim kategorijama. Odlučili smo u novi natjecateljski ciklus krenuti s novim snagama u ovim uzrastima, a vjerujemo da Josip i Ognjen svojim velikim reprezentativnim iskustvom mogu dati pravo vodstvo i inspiraciju nadolazećim generacijama. Stella je niz godina u sustavu HNS-a te je zaslužila ovu priliku, a svima želim puno sreće i uspjeha u narednom razdoblju”, izjavio je glavni instruktor HNS-a Petar Krpan.




Josip Šimunić proslavljeni je hrvatski reprezentativac sa 105 nastupa za Vatrene, što ga svrstava na četvrto mjesto vječne ljestvice. Šimunić je bio pomoćnik Anti Čačiću na klupi hrvatske A reprezentacije s kojom je kao trener sudjelovao na UEFA EURU 2016. godine.


“Moja cijela karijera vezana je za hrvatsku reprezentaciju i zato sam ponosan što ću biti izbornik hrvatskih juniora. Radujem se ovom izazovu i dat ću svoj maksimum kako bih dečkima prenio svoje iskustvo i znanje te ih potaknuo na marljiv rad kako bi ostvarili svoje potencijale. Hrvatska uvijek ima puno talenta koje treba razvijati radom i drago mi je što imam priliku biti dio tog procesa. Zahvaljujem predsjedniku, Izvršnom odboru, izvršnom direktoru i glavnom instruktoru na povjerenju koje ću nastojati opravdati maksimalnim angažmanom, kako sam to činio i kao igrač. Idemo sada raditi!”, izjavio je Šimunić.


Ognjen Vukojević također je ostvario zapaženu karijeru u hrvatskoj reprezentaciji za koju je nastupio 55 puta. U funkciji opservatora bio je član stručnog stožera Zlatka Dalića na Svjetskom prvenstvu u Rusiji gdje je s hrvatskom reprezentacijom osvojio srebrnu medalju. Vukojević će ostati član stožera A reprezentacije kao skaut.


“Zahvaljujem rukovodstvu Saveza na čelu s predsjednikom Šukerom na iskazanom povjerenju. Izuzetno sam motiviran raditi s najboljim hrvatskim mladim igračima, smatram da mogu pomoći svojim iskustvom i energijom. Hrvatska je prepoznata u svijetu po razvoju mladih igrača, a da bismo to uspješno nastavili, moramo na talent, kojeg u Hrvatskoj uvijek ima, nadograditi jako puno rada. Upravo to mogu i obećati kao izbornik – naporno ću raditi kako bih svim reprezentativcima pomogao u razvoju u tim ključnim godinama”, naglasio je Vukojević.