"Rijeka" danas igra uzvratni četvrtfinalni ogled

Josip Mišić: Neće biti problema ako budemo pravi

Ivan Volarić

Josip Mišić u dresu Rijeke / Foto Vedran KARUZA

Josip Mišić u dresu Rijeke / Foto Vedran KARUZA

Moramo odigrati pravu utakmicu i onda neće biti problema – kaže Mišić koji sigurno počinje utakmicu u izostanku niza načetih igrača



RIJEKA  Nogometaši »Rijeke« danas u Krančevićevoj imaju priliku napraviti još jedan korak prema obrani naslova osvajača Kupa Hrvatske. S obzirom na to da je prvi ogled na Kantridi završio visokom (4:1) pobjedom »bijelih«, današnji uzvrat protiv »Lokomotive« trebao bi predstavljati formalnost. Sve to, naravno, pod uvjetom da desetkovani Riječani odigraju ozbiljnu utakmicu.


Istina, kup je ćudljivo natjecanje puno iznenađenja, ali unatoč svemu tome teško je vjerovati da će »bijeli« primiti tri pogotka i da pritom neće zatresti suparničku mrežu. Uostalom, nikada »Rijeka«, trostruki osvajač Rabuzinova sunca, otkada se igra Kup Hrvatske, nije ispustila prednost od tri pogotka.


Postoje, naravno, i neki primjeri koji slute drugačiji rasplet. Riječani su u finalu Kupa 2006. godine otputovali na varaždinski uzvrat s rezultatom 4:0, a na kraju slavili zahvaljujući golu u gostima. Završilo je – 5:1 za »Varteks«! Jasno je da taj rezultat nije bio ogledalo razlike u kvaliteti već u prvom redu posljedica neodgovarajućeg pristupa, a ova generacija nogometaša »Rijeke« s time nikada nije imala problema.    

Predstojnik klinike


– Činjenica je da pobjeda iz prve utakmice predstavlja jako lijepu prednost za nas, ali ne bi trebali puno gledati na taj susret. »Lokomotiva« je vrlo neugodna ekipa pogotovo prema naprijed gdje imaju brze i neugodne igrače. Osim toga, čeka nas težak teren na koji ćemo se trebati dodatno prilagoditi. Moramo odigrati pravu utakmicu, najbolje što znamo i onda neće biti problema – kazao je osječki veznjak Josip Mišić, koji će sigurno početi današnji ogled.


  Zdravstvena situacija uoči posljednjeg treninga nije bila najbolja. Maleš i Moises su od ranije »out«, Vargić također, a toj skupini pridružili su se Tomečak (mišić), Balaj (kuk), Jugović (koljeno), Bradarić (loža), Sharbini (leđa) i Bertoša (leđa). Hristov nije još spreman za 90 minuta… Kek je na presici zvučao kao predstojnik klinike, a ne trener nogometne momčadi.    – Kod Bradarića je jasno da će oporavak trajati oko dva tjedna, Jugović je u ovim trenucima na operacijskom stolu kod profesora Nemeca. Sharbini ne može hodati zbog leđa, kao i Bertoša. Tomečak nije trenirao nekoliko dana. I on se žali na bolove u mišiću. Tu su, naravno, Balaj i Vargić…    

Balaj trenira


Vargić sigurno neće na vrata u Kranjčevićevoj, Balaj je počeo trenirati u ponedjeljak.  

  – Balaj je nešto trenirao, dosta se njegovo stanje poboljšalo i tu je naša liječnička služba napravila dobar posao, ali teško je vjerovati da će danas nastupiti. Iako treba vidjeti, porazgovarati, procijeniti s obzirom na stanje terena u Kranjčevićevoj – nastavio je trener »Rijeke«, koji će morati osjetno izmješati karte kada je u pitanju sastav. Kako nadomjestiti Jugovića i Sharbinija?


  – Ne znam još… Ima nekih igrača koji čekaju svoju priliku. Sada smo u toj fazi gdje ti se u jednom trenutku dogodi više ozljeda. Nisu to neke velike ozljede, ali čim ne odigraš utakmicu ili dvije ispadaš iz ritma. Imam u glavi neke kombinacije, ali treba vidjeti kako će neke igrači reagirati na treningu. Hristov? Spreman je neko vrijeme za koje je sposoban odigrati. Pitanje je koliko je to u kontekstu teškog terena u Kranjčevićevoj. Neki novi igrači će sigurno dobiti šansu. Dečki stvarno dobro rade neovisno o uvjetima i siguran sam koga god stavim da će dati sve od sebe – ustvrdio je Kek, koji priziva na oprez neovisno o velikom kreditu iz prve utakmice.


  – Kup utakmice znaju biti dosta nepredvidljive i svako naše razmišljanje o prednosti iz prve utakmice i pritom ne biti angažiran i agresivan u uvjetima u kojima nas čekaju mogli bi donijeti neugodne posljedice. Svaka naša ležernost može nas skupo stajati. Sada treba stati skupa, biti hrabar, angažiran i samouvjeren, zbiti redove. Ako se postavimo kako treba, ako na njihovu agresiju odgvorimo agresijom, onda ćemo biti pobjednici – zaključio je trener »bijelih«.