Transfer ili mirovina

Jednog od najboljih golmana svijeta ne žele pustiti u mirovinu. Pogledajte tko Buffonu nudi ugovor

Hina

foto: REUTERS

foto: REUTERS

"Predsjednik kluba Daniel Angelici mi je rekao da su zvali Buffona da ga pitaju je li zainteresiran, ali su se dogovorili da se pregovori nastave nakon 17. svibnja", kazao je Schelotto.



BUENOS AIRES – Trener argentinskog prvoligaša Boca Juniorsa Guillermo Barros Schelotto potvrdio je da klub pregovara o dolasku vratara talijanske reprezentacije i Juventusa Gianluigijem Buffonom.


Četrdesetogodišnjeg talijanskog vratara mediji su u zadnjih nekoliko tjedana povezivali s južnoameričkim klubom. Prema pisanju argentinskog dnevnika “Ole” Buffonu je ponuđeno 2,5 milijuna dolara za pet mjeseci.


Buffonov ugovor s Juventusom ističe u lipnju i on se još nije izjasnio o tome hoće li nastaviti igrati ili će na kraju sezone u mirovinu.




Tako bi Talijan postao najbolje plaćeni nogometaš u Argentini, čak više i od prve zvijezde Boca Juniorsa Carlosa Teveza. Za legendarnog 40-godišnjeg čuvara mreže, koji je s Italijom osvojio Svetsko prevenstvo, Boca bi pistala tek treći klub u u 23-godišnjoj karijeri, s obzirom da je od 1995. branio samo za Parmu i Juventus.


Kako pak javlja Radio Continental, Buffon je u kontaktu s predstavnicima Boca Juniorsa, ali je tražio da se pregovori odgode do sljedećeg mjeseca.


“Predsjednik kluba Daniel Angelici mi je rekao da su zvali Buffona da ga pitaju je li zainteresiran, ali su se dogovorili da se pregovori nastave nakon 17. svibnja”, kazao je Schelotto.


Legenda talijanskog nogometa je osvojio gotovo sve u svojoj dugoj karijeri osim Lige prvaka iz koje ga je u četvrtfinalu ovaj mjesec izbacio Real Madrid. No, ove sezone mogao bi deveti put podići trofej prvaka Italije ako Juve preživi nalet Napolija koji zaostaje svega četiri boda pet kola prije kraja.