Regan Obeng

Jedan navijač mi je rekao da će nam ako pobijedimo Rijeku sve biti oprošteno

Ivica Cerovac

Regan Obeng/Foto PIXSELL

Regan Obeng/Foto PIXSELL

Na papiru će oni sigurno biti favoriti, ali ovo je ipak susjedski derbi, posebna utakmica u kojoj favoriti uvijek ne pobjeđuju. Mi smo svi od reda uvjereni da nam nije mjesto u drugoj ligi - kaže veznjak Istre 1961



PULA Sutra, s početkom u 19 sati, na »Drosini« će snagu odmjeriti Istra 1961 i Rijeka. Četvrti put ove sezone i 40. put u borbi za prvenstvene bodove, stat će jedni nasuprot drugih igrači u zeleno-žutim i oni u bijelim dresovima.


– Svi mi znamo da je ovo posebna utakmica, susjedski derbi koji nosi posebnu draž kako za Pulu, tako i za Rijeku. Svjesni smo toga i mi stranci, znamo svi od reda što nas sutra čeka i što se od nas očekuje – kaže Regan Obeng, veznjak Istre 1961. – Pričao sam s jednim navijačem koji mi je rekao da možemo izgubiti od svih drugih momčadi, ali ako pobijedimo Rijeku, sve će nam biti oprošteno.


Regan je upravo na susjedskom derbiju debitirao za Istru 1961 i to na najbolji mogući način, pogotkom na Rujevici za konačnih 3:3.




– Sjećam se odlične atmosfere u Rijeci gdje je skoro uvijek pun stadion, a onda je i igračima puno lakše igrati. Kad vidiš sve te ljude na tribini, postane ti jasno da je riječ o važnoj utakmici i u takvom okruženju ne može se odigrati loše.


Zbog neriješene papirologije, Obeng je preskočio prva četiri susreta sezone, a potom je u narednih 27 kola, upisao 26 nastupa. Jedini susret kojeg je preskočio, zbog tri žuta kartona, bio je prvi ovosezonski susjedski derbi na »Drosini«.


– Prošlo sam kolo protiv Lokomotive, naročito u završnici susreta, malo pripazio da nesmotreno ne dobijem treći žuti karton. Nisam želio da se povijest ponovi… Nedostajat će nam sutra Mierez i Iglesias, no dobra je stvar što je sada u napadu puno bolja situacija nego unatrag par mjeseci.


Obeng još uvijek čeka na prvu pobjedu u karijeri protiv Rijeke. Dosad je odigrao četiri utakmice, po dvije s Interom i Istrom 1961, te osvojio jedan jedini bod.


– Rijeka ima dobru momčad, dobrog trenera, dobru atmosferu u i oko kluba te se sve to odražava na njene rezultate. Drugi su u prvenstvu, ušli su u finale Kupa i sve im to daje dodatno samopouzdanje. Na papiru će oni sigurno biti favoriti, ali ovo je ipak susjedski derbi, posebna utakmica u kojoj favoriti uvijek ne pobjeđuju. Mi smo svi od reda uvjereni da nam nije mjesto u drugoj ligi. Hoćemo li ostanak osigurati u regularnoj sezoni ili u dodatnim kvalifikacijama, nije bitno. Ako sutra pobijedimo Rijeku, šanse će nam sigurno porasti.