Dražen Pilčić

Jako sam se promijenio kada je došla obitelj i mala. Nema više onih mušica…

Ivan Volarić

Tina, Victoria i Dražen Pilčić/Foto Arhiva NL

Tina, Victoria i Dražen Pilčić/Foto Arhiva NL

Nekadašnji napadač Rijeke je četiri kola prije kraja Četvrt lige postigao 38 prvenstvenih pogodaka za Grobničan, odnosno čak 20 više od prvoga pratitelja Igora Lepinjice (Pazinka), brata prvotimca Rijeke – Ivana. 

RIJEKA Nogometaši Grobničana svladali su pred svojim navijačima uvjerljivo Pazinku i još jednom potvrdili naslov prvaka Četvrte HNL matematički osiguran 1. svibnja pobjedom u Fažani. Grobničani su nadigrali do netom odigranog kola najbližeg pratitelja na ljestvici bez pomoći svojega prvoga strijelca, na četvrtoligaškim terenima nezadrživog Dražena Pilčića. Obiteljske obaveze, zdravlje njegove trogodišnje kćerke Victorije je ipak na prvom mjestu. »Šujke« je preskočio Pazinku, a neće ga biti vjerojatno ni u idućem kolu što znači da će u završna tri kola dobiti priliku popraviti svoj impresivni golgeterski učinak i obilježiti svoju najbolju sezonu u karijeri. Prve sezone je u dresu Grobničana zabio 22 pogotka, potom 24, prošle sezone je postigao 38 pogodaka koliki je njegov učinak i četiri kola prije kraja aktualne sezone. Grobničan je postigao 89 pogotka, Šujo dakle potpisuje gotovo polovicu… Nešto je do činjenice da se na Mavrincima posljednjih sezona igra izuzetno efikasan nogomet, a nešto mora biti i do golgeterskog instinkta koji obično krasni velike napadače.– Prije svega mi cijele sezone igramo za gušt, zapravo već smo nekoliko godina na okupu i igramo onako baš za svoj gušt – tumači Pilčić grobničku nogometnu rapsodiju. – Puno nam u tome pomaže okruženje u klubu, ljudi u klubu, naš trener… Nitko nam ne radi nikakav pritisak, da nešto moramo. U ovakvim ligama se ništa ne mora! Dobra smo klapa i to se vidi po svemu. Tko god novi dođe u klub, mi ga prihvatimo. Naša najveća prednost je što smo svi više manje domaći, što smo svi s Grobnika. To nam je veliki forte!

Pilčić je četiri kola prije kraja lige postigao 38 prvenstvenih pogodaka, odnosno čak 20 više od prvoga pratitelja Igora Lepinjice (Pazinka), brata prvotimca Rijeke – Ivana. Strašan golgeterski učinak ne može biti slučajnost. Uostalom, Dražen je svojevrememeno i u dresu drugoligaša Pomorca zabio 18 gola u 23 utakmice zbog čega je zaslužio pozivnicu za povratak u redove Rijeke. Nažalost po Pilčića, bila su to vremena strašne konkurencije u vršku riječkoga napada.


– Mislim da je ključ svega u ekipi koju imam oko sebe. Igramo godinama napadački nogomet što meni odgovora. Kada sam stalno u prilikama, onda je lako zabiti gol. Kada si daleko od gola, kada ne ulaziš u šanse, onda ne možeš zabiti gol. Stvaramo puno šansi i normalno da onda dolazim do izražaja kao prva špica. Osim toga i privatno se dobro osjećam, stižem povezati poslovne obaveze i treninge. Osjećam se odlično, a to se onda sve odražava i na travnjaku.


Često spominje obitelj, kćerku Victoriju i suprugu Tinu. Očito je obiteljski život itekako utjecao i na njegovo sazrijevanje kao osobe, ali i nogometaša.




– Jako sam se promijenio kada je došla obitelj i mala… Nema više onih mušica ha, ha, ha… Osim toga, ono što se dogodilo s malom po rođenju me je najviše promijenilo jer sam shvatio da su neke stvari u životu bitnije od nekih drugih. Kada se susretneš s obavezom kao što je roditeljstvo, shvatiš što je bit života i da ti u konačnici nije ništa bitno nego samo to. Osim toga, kada čovjek počne raditi, shvati koliko je teško zaraditi svaku kunu, a tako lako ju je potrošiti… Žena i mala su me strahovito promijenile i sve što imam dat ću za njih…


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU