Igra detekcije

“Ja sam Jamie Vardy”: Poštar i prodavač automobila neodoljivo podsjećaju na slavnog golgetera

Marko Cvijanović

Pravi Jamie Vardy u klupskom autobusu s dvojnikom Leeom Chapmanom

Pravi Jamie Vardy u klupskom autobusu s dvojnikom Leeom Chapmanom

Jedan je Lee Chapman, poštar iz Leicestera, a drugi Ian Haughey, prodavač automobila iz Derbyja. Obojica su veliki navijači Leicester Cityja, a izgledom i stasom neodoljivo podsjećaju na najboljega strijelca novog engleskoga prvaka Jamieja Vardyja



Šteta što prava nekad popularne Kvistoteke nije otkupila ni jedna engleska televizija pa da ovih dana igra detekcije započne ovakvim scenarijem – Osoba A: Ja sam Jamie Vardy, napadač novog prvaka Leicester Cityja i najbolji strijelac Premierlige. Osoba B: Ja sam Jamie Vardy, napadač novog prvaka Leicester Cityja i najbolji strijelac Premierlige.


Osoba C: Ja sam Jamie Vardy, napadač novog prvaka Leicester Cityja i najbolji strijelac Premierlige.


Tko je pravi?


Među njima bi, naravno, sjedio samo jedan pravi Jamie Vardy, preostalu dvojicu, međutim, izgled, uz sitne korekcije, ne bi mogao odati. U ovoj »novolistovskoj« igri detekcije glavno pitanje glasi: tko su preostala dvojica? Oni su Vardyjevi dvojnici koji ovih dana uživaju slavu prvoga »topnika« premierligaške senzacije iz Leicestera.




Jedan je Lee Chapman, poštar iz Leicestera, a drugi Ian Haughey, prodavač automobila iz Derbyja. Obojica su veliki navijači Leicester Cityja, a izgledom i stasom neodoljivo podsjećaju na Vardyja.


Ian je u večernjim satima minuloga ponedjeljka silno želio biti pred Leicesterovim stadionom, predosjećajući da će Chelsea sigurno otkinuti bodove Tottenhamu, a njegove »lisice« i teoretski osigurati naslov prvaka pa da s ostalim navijačima proslavi taj povijesni trenutak. I bio je. Ono što mu se, međutim, tamo dogodilo pamtit će cijeloga života.


– Baš sam kretao kući i odjednom su me okružili ostali navijači Leicester Cityja i počeli me fotografirati. Pokušavao sam ljudima objasniti da nisam Jamie Vardy, ali nitko me nije slušao. Auto se tresao, ljudi su se penjali po haubi, bilo je nevjerojatno. Jedan dio mene je bio jako uplašen, a drugi je uživao. Ostao sam tako zaglavljen sat i pol, ni sam ne znam koliko sam »selfiea« snimio, kaže Ian Haughey, koji je na kraju dobio policijsku pratnju od stadiona nakon smiješna slučaja zamjene identiteta.


Kraljevski tretman


Lee je dan kasnije prošao još bolje. Jutarnju je šihtu u utorak odradio brže nego obično ne bi li se ispred King Power stadiona pridružio slavlju ostalih Leicesterovih navijača. Lee je imao tu sreću da autobus s Leicesterovim igračima koji su putovali na zajednički ručak s vlasnikom kluba Vichaijem Srivaddhanaprabhom u obližnju pizzeriju San Carlo prođe pored njega i da ga uoči nekolicina slavnih putnika.


Ostalo je povijest. Vozač je zaustavio autobus, a Lee se uskoro našao u raju na zemlji okružen svojim ljubimcima na čelu s Jamieom Vardyjem. Lee je uživao u izletu s Claudiom Ranierijem i njegovim izabranicima, naštancao »selfieja« za cijeli život, a igrači Leicestera dobro se zabavljali u društvu dvojice Vardyja. Na službenom twitter profilu Leicester Cityja objavljena je zajednička fotografija Jamiea Vardyja i njegova dvojnika Leeja Chapmana uz kratku opasku: »Odlična zabava! Vidimo duplo!«


Za Leeja je kraljevski tretman završio onoga trenutka kad se autobus zaustavio pred pizzerijom budući da mu ipak nije dopušten ulazak u lokal i nastavak slavlja s igračima Leicestera, ali najpopularniji engleski poštar ovih dana tek je tada dočekao najveći trenutak slave dok su u redu na zajedničku fotografiju čekale stotine razdraganih navijača »lisica«. Kako li će tek biti sretni penzioneri iz Leicestera kojima ovih dana na vrata zakuca Jamie Vardy!