Junak iz Kranjčevićeve

JAIRO: Rijeka je odlična momčad, čeka nas zahtjevna utakmica

P. N.

Jairo/Foto PIXSELL

Jairo/Foto PIXSELL

Mi smo uvijek samouvjereni i mislim da možemo slaviti u idućim utakmicama. Moramo razmišljati kako da osiguramo Europu i to moramo pokazati na travnjaku - kaže Hajdukov Brazilac.



SPLIT Hajduk je golom Brazilca Jaira u 78. minuti slavio protiv Lokomotive u Kranjčevićevoj. To je jedanaesti prvenstveni zgoditak Brazilca, koji je tako postao trenutno najbolji strijelac momčadi u dosadašnjeg tijeku prvenstva. Jairo se prometnuo u jednog od najvažnijih ako ne i najvrijednijeg igrača bijelih.


– Mislim da smo mogli lakše doći do pobjede. Sami smo napravili da utakmica do kraja ostane dramatična. Bilo je nekoliko situacija koje smo mogli završiti golom ali na kraju tri boda su tu što je najvažnije – riječi su Jaira.


Trenutno se nalazite na četvrtom mjestu koje vodi u Europu. Ispred vas je težak raspored. U subotu na Poljudu gostuje drugoplasirana Rijeka?




– Mi smo uvijek samouvjereni i mislim da možemo slaviti u idućim utakmicama. Neke utakmice nismo odigrali najbolje. Da nismo poraženi od Dinama bili u još boljoj poziciji, međutim situacija nije dramatična. Moramo razmišljati kako da osiguramo Europu i to moramo pokazati na travnjaku. Rijeka je odlična momčad, pokazali su to i potvrdili u dvoboju s Interom. Nikome nije lako zabiti sedam golova. Čeka nas teška zahtjevna utamica, vjerujemo u pozitivan rezultat – zaključio je Jairo.



Za Jadranski derbi ogled Hajduka i Rijeke, koji se igra na Veliku subotu na poljudskoj ljepotici trener bijelih Siniša Oreščanin može računati na najskupljeg igrača Miju Caktaša, koji je odradio kaznu od dvije utakmice zbog isključenja protiv Dinama, te na Ardiana Ismajlija, koji je zbog tri žuta kartona preskoči nedjelji sraz sa Lokomotivom u Kranjčevićevoj, kojeg su Splićani golom Brazilac Jaira riješili u svoju korist i tako napravili veliki korak prema ostvarenju cilja, osvajanja mjesta koje ih vodi u kvalifikacije za Europsku ligu.