Luka Bonačić

Izbornik Zlatko Dalić me zamolio da pomognem Varaždinu

P. N.

Luka Bonačić

Luka Bonačić

Svjestan sam težine situacije, ne volim ništa obećavati, mogu tek obećati mukotrpan rad u želi da Varaždin i naredne sezone ostane u prvoligaškom društvu - kazao nam je novi trener Varaždina Luka Bonačić



SPLIT Luka Bonačić novi je trener Varaždina, nakon što se sporazumno sa klubom razišao Bormir Perković. Pod vodstvom sada već bivšeg trenea Varaždinci su ostvarili samo jednu pobjedu u dosadašnjem tijeku prvenstva. Na svom travnjaku minimalnim rezultatom bili su bolji od aktualnog prvaka Dinama. Trenutno su posljednja momčad na tablici. Novi trener je Luka Bonačić koji je Varaždince vodio dva navrata u sezoni 1995./96. kada su se do posljednjeg kola borili za prvu titulu prvaka, sa Dinamom, nisu uspjeli osvojiti taj trofej. U posljednoj utakmici prvenstva na Poljudu su izgubili od Hajduka rezultatom 1:0, strijelac je bio Mario Meštrović. U momčadi koju je vodio Bonačić, igrao je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlako Dalić. Inače Bonačić koji je u svojoj trenerskoj karijeri vodio mnoge momčadi iz Hrvatske ali i Irana, Azije kratko je bio trener tadašnjeg Varteksa u sezoni 2000. Godina. Posljednji trenerski angažman imao je katarskom Al Arabiju koji je napustio u listopadu prošle godine:


-Zvao me Zlatko Dalić da pomognem Varaždinu. Našli smo u hotelu Le Meridein Lav gdje je smještena naša reprezentacija uoči dvoboja sa Mađarskom na Poljudu. Obećao mi je da će i on osobno pomoći da se klub izvuče iz situacije u kojoj se trenutno nalazi. Svjestan sam težine situacije, ne volim ništa obećavati, mogu tek obećati mukotrpan rad u želi da Varaždin i naredne sezone ostane u prvoligaškom društvu – kazao nam je novi trener Varaždina Luka Bonačić koji je u srijedu poslijepodne odradio prvi trener sa novom momčadi.