Bivši prvotimac Rostova

Ivan Živanović: Hrvatska sjajno igra, vidim je u polufinalu SP-a u Rusiji

Marko Cvijanović

Luka Milanović, Ivan Živanović i Luka Modrić / Snimio Marko CVIJANOVIĆ

Luka Milanović, Ivan Živanović i Luka Modrić / Snimio Marko CVIJANOVIĆ

uz Belgiju, Portugal i Španjolsku do sada izgledala najuvjerljivije. O Modriću ne treba trošiti riječi, ali to što su pokazali Rebić, Brozović, Perišić, Rakitić..., to je bilo zaista vrhunski – kaže Ivan, nekadašnji srpski internacionalac



ROSTOV NA DONU Ivan Živanović ostao je živjeti u Rostovu na Donu i poslije oproštaja od aktivnog igranja. Nekadašnji prvotimac ruskoga prvoligaša »Rostova« koji je svlačionicu dijelio s hrvatskim igračima Stipom Pletikosom, Hrvojem Milićem i Draganom Blatnjakom, posjetio je jučer u hotelu »Mercure« još jednoga dobroga prijatelja, kondicijskog trenera »kockastih« Luku Milanovića. I usput iskoristio priliku i fotografirao se s kapetanom hrvatske reprezentacije, Lukom Modrićem.


Ivan je očaran sjajnim izdanjima »kockastih« na ruskim travnjacima.


– Divim se hrvatskim nogometašima, ne samo zbog sjajnih nastupa na SP-u. Hrvatski nogomet je u stalnom usponu, ne znam čija je to zasluga, da li samo talenta nogometaša ili strategije vašega Saveza. A vrhunac se događa ovdje u Rusiji, gdje Hrvatska igra zaista sjajan nogomet. Fasciniran sam kako su vaši reprezentativci na terenu kompaktni, kako izlaze iz zadnje linije, kako napadaju, kako izlaze u kontre, kako su uigrani..




Kad je o prognozama riječ, Ivan predviđa Hrvatskoj dug boravak u Rusiji.


– Hrvatsku vidim u polufinalu SP-a, jer mi uz Belgiju, Portugal i Španjolsku do sada izgledala najuvjerljivije. O Modriću ne treba trošiti riječi, ali to što su pokazali Rebić, Brozović, Perišić, Rakitić…, to je bilo zaista vrhunski. Dvije, za nijansu slabije točke, bili su braniči Vrsaljko i Strinić.