Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 17° 1
Sutra: 17° 17° 1
25. ožujka 2019.
Raketa postigao odlučujući gol

Ivan Rakitić: Raquel je sve znala...

Je li ovo tako teško? - Ivan Rakitić / Foto Reuters
Je li ovo tako teško? - Ivan Rakitić / Foto Reuters
Autor:
Objavljeno: 3. srpanj 2018. u 12:29 2018-07-03T12:29:40+02:00

Supruga mi je uoči utakmice rekla da će o pobjedniku odlučivati jednaesterci i da ću ja zabiti odlučujući gol, kaže Rakitić

NIŽNJI NOVGOROD Prije deset godina u Beču lopta je bila u njegovim nogama, ali… Nije se zadržala dovoljno dugo. Pas za Ivana Klasnića nije prošao. Hrvatski napadač koji je netom prije postigao gol za 1:0 u smiraju drugoga produžetka bio je u zaleđu… Ostalo je već sve toliko puta ponovljeno. Sentürkov izjednačujući pogodak, jedanaesterci, potoci suza…

I u nedjelju je lopta opet bila u nogama Ivana Rakitića. Ulog je i ovoga puta bio silno velik, ali Ivanova odgovornost puno veća. Meč-lopta. Bijela točka. Ivan Rakitić. I Kasper Schmeichel. Danski vratar nije pogodio stranu, mreža se zatresla, Ivan Rakitić odveo je Hrvatsku u četvrtfinale! I jedan od najvažnijih golova u karijeri proslavio raširenih ruku i mimike lica koja je govorila više od svega. Kao da je htio poručiti: »Je li ovo tako teško?«…

– To je, valjda, u nama. Da ne možemo sve jednostavno, da ne bude onako kako bismo željeli… Ova me utakmica jako podsjećala na onu protiv Turske na Europskom prvenstvu u Austriji 2008. godine. I tamo smo imali prolaz na dlanu, kao sad protiv Danske, Luka je imao penal u 116. minuti… Naravno, prvo što ti prođe kroz glavu je Beč. Ali, opet… Vjerovao sam. Na treningu uoči utakmice vježbali smo penale, a Subašić i Kalinić su bili fantastični na vratima. Bio sam uvjeren da će »Suba« skinuti barem jedan penal, ali tri… Svaka mu čast! – kaže Ivan Rakitić, koji je rado podijelio priču o nekim nadnaravnim sposobnostima supruge Raquel.

– Što mi je kroz glavu prolazilo kada sam stavljao loptu na bijelu točku? Samo sam razmišljao o onome što mi je supruga rekla uoči utakmice, da će o pobjedniku odlučivati jedanaesterci i da ću ja zabiti odlučujući gol.

Kao da ne želi da se Ivan brzo vrati kući…

– Voljela bi ona da se vratim već sutra, ali… Tako je, kako je. Razgovarali smo prije utakmice na Face Timeu i tijekom razgovora Raquel pita našu stariju kći, Altheu, koja 11. srpnja slavi peti rođendan: Althea, kad bi voljela da se tata vrati? Sutra ili drugi tjedan poslije rođendana? Althea je malo razmislila, a onda ovako rekla: Kad ga već toliko dugo nema, neka ostane još malo i dođe poslije rođendana, to znači da će mi donijeti puno više darova, ha, ha, ha… Dakle, ima još vremena, moram Althei ispuniti želju!

S obzirom na izražen dar predviđanja Ivanove supruge, naravno da sve u Hrvatskoj zanima što će Raquel reći uoči nedjeljne četvrtfinalne utakmice protiv Rusije u Sočiju.

– Vidjet ćemo, polako. Neka odspava malo, napuni baterije pa onda, ha, ha, ha… I nju je ova utakmica iscrpila, stalno smo bili na vezi, izmijenili jako puno poruka. Općenito, dobio sam milijun poruka, vidim da je sve ta utakmica jako potrošila, vjerujem i vas novinare… Kako neće, emocije su radile sto na sat. Nova predviđanja… Raquel je ionako već odavno prognozirala da ću se iz Rusije vratiti kasno.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka