Novo pojačanje ''Modrih''

Iranski veznjak Ali Karimi potpisao za Dinamo

Hina

Reuters

Reuters

Hrvatski nogometni prvak Dinamo pojačao je svoje redove angažiravši iranskog veznjaka Alija Karimija (22). Mladi veznjak je potpisao ugovor na pet godina, a u Maksimir dolazi iz iranskog Sepahana. Zanimljivo, Karimi je iz mlade momčadi sa 18 godina prebačen u prvu momčad, te je baš kod Kranjčara, koji je vodio Sepahan tri godine, počeo svoju seniorsku karijeru.

»Sretan što sam došao u Dinamo. Znam puno o Dinamu, Zagrebu i hrvatskom nogometu općenito i znam u kakav sam klub došao. Dinamo je već godinama prvak Hrvatske, stalno igra skupine Europske lige ili Lige prvaka i naravno da sam počašćen što sam ovdje. Logično da je u tako velikom klubu jaka konkurencija, ali vjerujem u svoje kvalitete i siguran sam da ću pomoći momčadi u postizanju novih uspjeha,» rekao je novi veznjak ‘Modrih’.


Karimi je visok 186 centimetara i igra na poziciji srednjeg veznog, a dosadašnju je karijeru proveo upravo u Sepahanu gdje je bio standardni igrač prošle sezone.


»Dinamo ga je pratio i prije nego što sam ja došao ovdje, a kada su me pitali što mislim naravno da sam bio za dolazak igrača kojeg dobro poznajem i cijenim. Vjerujem da je Karimi igrač koji će nam donijeti dodatnu kvalitetu u veznom redu. Kvalitetan je u igri u oba pravca, čvrst u duelu i dosta je visok što će nam puno značiti u skoku. Naravno, u veznom redu je velika konkurencija, kao i svugdje drugdje, ali ovo je Dinamo, imamo visoke ciljeve i tako to treba biti,» objasnio je Kranjčar.