Nogometni kupovi

Inter lako protiv Cagliarija, Tottenham bolji od Middlesbrougha

Hina

REUTERS

REUTERS



Nogometaši milanskog Intera uvjerljivom 4-1 (2-0) domaćom pobjedom protiv Cagliarija plasirali su se u četvrtfinale Talijanskog kupa.


Inter je poveo golom Lukakua (1) nakon samo 20-ak sekundi igre, na 2-0 je povisio Broja Valero (22), da bi Lukaku (49) svojim drugim golom početkom nastavka riješio sve dvojbe oko pobjednika. Na 3-1 smanjio je Oliva (72), da bi konačnih 4-1 postavio Ranocchia (80).


Marcelo Brozović igrao je za Inter do 70. minute, dok je Marko Rog za Cagliari odigrao drugo poluvrijeme.




Inter će u četvrtfinalu igrati protiv pobjednika susreta Fiorentina – Atalanta koji je na programu u srijedu.


U utorak su se među najboljih osam plasirali još Napoli i Lazio koji su kao domaćini sigurno svladali drugoligaše Perugiju, odnosno Cremonese. 


Napoli je d 2-0 (2-0) pobjede protiv Perugije stigao golovima Insignea (26-11m, 38-11m) s bijele točke, dok je Lazio sa 4-0 (2-0) svladao Cremonese, a u strijelce su se upisali Patric (10), Parolo (26), Immobile (58-11m) i Bastos (89).


Još prošlog tjedna u četvrtfinale se plasirao i Torino, dok će u srijedu igrati Fiorentina – Atalanta, Milan – SPAL i Juventus – Udinese, a Parma – Roma će igrati u četvrtak.


FA Kup: Tottenham i Newcastle uspješni


Nogometaši Tottenham Hotspura plasirali su se u 4. kolo FA Kupa 2-1 (2-0) domaćom pobjedom protiv drugoligaša Middlesbrougha u ponovljenoj utakmici 3. kola.


Tottenham je vrlo rano poveo 2-0 golovima Lo Celsa (2) i Lamele (15), a Middlesbrough je poraz ublažio preko Savillea (83). 


U 4. kolu Tottenham će gostovati kod Southamptona.


I Newcastle United je uspješno položio “popravni” svladavši na svom terenu Rochdale sa 4-1 (3-0). Golove za “svrake” postigli su O’Connell (17-ag), M. Longstaff (20), Almiron (26) i Joelinton (82), dok je na konačnih 4-1 smanjio Allan (84).


Sljedeći suparnik Newcastlea bit će Oxford United.


Plasman u 4. kolo najstarijeg nogometnog natjecanja na svijetu u utorak su još izborili Shrewsbury Town 1-0 pobjedom protiv Bristol Cityja, Coventry City 3-0 pobjedom protiv Bristol Roversa i Reading 2-0 gostujućim uspjehom protiv Blackpoola, dok je utakmica Tranmere Rovers – Watford odgođena zbog poplavljenog terena.


U srijedu će svoje ponovljene utakmice 3. kola igrati Manchester United – Wolverhampton Wanderers i Carlisle United – Cardiff City.