EURO 2012 Igra li Španjolska neatraktivno?

Iniesta: Za našu neefikasnu igru krivi su protivnici

Hina

Igrač Real Madrida Alvaro Arbeloa je bio standardan na desnom beku u španjolskoj reprezentaciji i u polufinalu bi mogao ići svog klupskog kolegu Cristiana Ronalda



Iako ima puno kritika na igru španjolske reprezentacije, koju mnogi smatraju dosadnom, veznjak Andres Iniesta kaže da “furija” neće mijenjati svoj stil igre koji se zasniva na posjedu lopte i bezbrojnim kratkim dodavanjima.


“Mi imamo svoj stil igre koji nam je donio uspjeh, postali smo europski i svjetski prvaci, i nećemo odustati od njega. Ovim stilom igre promijenili smo povijest, prije toga Španjolska je stalno bila gubitnik na velikim natjecanjima. Poštujem kritike koje dolaze na naš račun, ali to što ima malo uzbuđenja na našim utakmica nije krivnja Španjolske. Problem je u našim protivnicima, koji se zatvore i ostavljaju vrlo malo prostora u obrani. Naravno da su atraktivnije utakmice u kojima obje momčadi idu na pobjedu”, rekao je Iniesta.


Španjolski veznjak smatra da će i Portugal igrati zatvoreno.




“Mislim da će Portugal igrati na kontranapade, zatvorit će se i čekat će našu grešku. Budući da imaju vrlo kvalitetne igrače morat ćemo biti maksimalno koncentrirani cijelu utakmicu”, dodao je Iniesta.


Španjolski izbornik Vicente Del Bosque također ne mari za kritike na račun igre njegove ekipe.


“Mi ćemo igrati svoju igru, možda se to nekima ne sviđa, ali to je naš stil i on nam je donio trofeje. U ljudskoj je prirodi da se uvijek žale na nešto”, rekao je španjolski izbornik, i dodao:


“Portugal je na ovom Euru na svim utakmicama imao istu početnu postavu, vrlo su stabilni, a njihov izbornik Paulo Bento dobro radi svoj posao”.


Portugalski izbornik Paulo Bento tvrdi da se neće samo braniti.


“Nije nam cilj braniti se cijelu utakmicu, nećemo ponoviti grešku koju su napravili Francuzi u četvrtfinalu. Znamo da će biti teško, ali i Španjolci su svjesni da im možemo stvoriti puno problema. Motiv je veliki, želimo ući u povijest”, izjavio je Bento.


Igrač Real Madrida Alvaro Arbeloa je bio standardan na desnom beku u španjolskoj reprezentaciji i u polufinalu bi mogao ići svog klupskog kolegu Cristiana Ronalda.


“Kada igrate protiv Cristiana Ronalda morate biti fizički i psihički na najvišoj razini, jer ga je nemoguće braniti svih 90 minuta. Za mene je to veliki izazov i volim kada igram protiv najboljih na svijetu”, rekao je Arbeloa.


Španjolski stoper Gerard Pique ističe da će protiv Portugala morati igrati kao i protiv Francuske.


“No, Cristiano Ronaldo i Nani su opasniji na malom prostoru od Benzeme i Riberyja”, dodao je.