Sergej Jakirović

Igranje svaka četiri dana ne bi trebao biti problem za Rijeku, Bišćan ima širok kadar

Ivana Vaupotić

Segej Jakirović/Foto Arhiva NL

Segej Jakirović/Foto Arhiva NL

Iako je Rijeka u četvrtak navečer igrala zahtjevnu europsku utakmicu, sigurno će biti spremna za naš dvoboj. Uostalom, tamo ima sasvim dovoljno igrača koje moj kolega Bišćan može rotirati. Za pozitivan ishod morat ćemo biti na visokoj razini izvedbe, posebno u taktičkom dijelu igre – dodaje Jakirović



VELIKA GORICA Uoči večerašnjeg dvoboja s Rijekom Sergej Jakirović dobio je sjajne vijesti u obliku zdravstvenog biltena svoje momčadi. Naime, sada je na popisu oporavljenika samo Martin Maloča, a Lukasz Zwolinski i Joey Suk ovog su tjedna trenirali punim intenzitetom.


– Stanje u momčadi nam je jako dobro. Za ovu utakmicu s Rijekom ne konkurira jedino Maloča, a to nam znači jako puno jer znamo da nas očekuje težak zadatak. No, vidjet ćemo hoće li Suk i Zwolinski biti u udarnoj postavi. Obojica su propustili dosta treninga i moramo ih dozirati. U svakom slučaju, njih dvojica definitivno su u najužoj konkurenciji za ovu utakmicu – poručuje trener Gorice.


Prošle su sezone Turopoljci u prvenstvenim ogledima s Rijekom osvojili devet od dvanaest mogućih bodova. Štoviše, Matjaž Kek je svojevoljno završio svoj kvarnerski opus nakon poraza u Velikoj Gorici.




– Istina je da smo prošle sezone bili uspješniji u međusobnim utakmicama, a znamo da ta činjenica donosi dodatni motiv za suparnika. Iako je Rijeka u četvrtak navečer igrala zahtjevnu europsku utakmicu, sigurno će biti spremna za naš dvoboj. Uostalom, tamo ima sasvim dovoljno igrača koje moj kolega Bišćan može rotirati. Za pozitivan ishod morat ćemo biti na visokoj razini izvedbe, posebno u taktičkom dijelu igre – dodaje Jakirović.


Uz čestitke na pobjedi nad Aberdeenom, velikogorički šef struke prisjetio se da je njegova momčad prije dva tjedna savladala Osijek, koji se tada također nalazio između dva europska nastupa.


– To možemo gledati kao određenu prednost za nas jer Rijeka se sigurno potrošila, u energetskom i psihološkom smislu. Međutim, svi se mi se ovakve stvari pripremamo. Zato igranje utakmica svaka tri-četiri dana ne bi trebalo biti veliki problem, pogotovo na početku sezone. Najvažnije je da je stvarno odigrala dobru utakmicu s Aberdeenom na Rujevici. Nadam se da će nakon uzvrata proći ovu prepreku – ističe Jakirović lijepe želje za svog idućeg suparnika.


Prema njegovim riječima, Igor Bišćan odlično je pripremio taktiku za sraz s Aberdeenom.


– U Europi moraš biti sjajan u tom segmentu ako želiš nešto napraviti, a Rijeka je u tome uspjela. Naravno, ne znam hoće li tako igrati i s nama. Bišćan, Ante Tomić i Renato Pilipović moji su prijatelji, svi se znamo jako dobro. Sigurno je da Bišćan i društvo nešto pripremaju, no nešto pripremamo i mi. Na kraju ćemo vidjeti tko će imati više razloga za zadovoljstvo – zaključuje Jakirović.