Velika prilika

Igor Tudor preuzima Udinese, mora ga spasiti od ispadanja

Hina

Igor Tudor, Foto: D. ŠKOMRLJ

Igor Tudor, Foto: D. ŠKOMRLJ

Tudor ima iskustvo dugogodišnjeg igranja u Italiji, od 1998. do 2005. godine bio je član Juventusa, a igrao je i za Sienu, dok bi mu Udinese bio peti klub trenerskoj karijeri



Hrvatski nogometni stručnjak Igor Tudor (40) novi je trener talijanskog prvoligaša Udinesea, navodi talijanska novinska agencija ANSA iako iz kluba još nije potvrđena ta informacija.


Tudor će na klupi momčadi iz pokrajine Friuli, za koju nastupaju i dva mlada hrvatska igrača Andrija Balić i Stipe Perica, zamijeniti Massima Odda koji je dobio otkaz na što je u nedjelju izgubio sa 1-2 od izravnog konkurenta za ostanak u ligi Crotonea. Bio je to čak 11. uzastopni poraz Udinesea koji se četiri kola prije kraja prvenstva nalazi na 15. mjestu ljestvice sa 33 boda, četiri više od 18. SPAL-a koji se nalazi u zoni ispadanja.


Bivši hrvatski reprezentativac Tudor ima iskustvo dugogodišnjeg igranja u Italiji, od 1998. do 2005. godine bio je član Juventusa, a igrao je i za Sienu, dok bi mu Udinese bio peti klub trenerskoj karijeri.




Tudorov prvi trenerski posao bio je vođenje Hajduka s kojim je 2013. godine osvojio Hrvatski kup. Poljud je Taudor napustio u veljači 2015. godine, a potom je vodio grčki PAOK, te turske prvoligaše Karabukspor i Galatasaray.


Klupu Galatasaraya Tudor je morao napustiti u prosincu prošle godine.