Trener Istre 1961

Igor Pamić: Vrijeme je da dobijemo jednu veliku utakmicu

Ivan Cerovac

RIJEKA JE FAVORIT – Igor Pamić *  Foto: Goran Sebelic / CROPIX

RIJEKA JE FAVORIT – Igor Pamić * Foto: Goran Sebelic / CROPIX

Četiri puta sam pitao igrače jesu li spremni slaviti na Kantridi i čulo se samo jedno stidljivo da. Možda su skromnost i šutnja znak eksplozije – kaže Pamić

PULA » Četvrti, posljednji ovosezonski regionalni derbi između Istre 1961 i Rijeke odigrat će se danas na Kantridi. U tri prethodna Riječani su upisali dvije pobjede, 1:0 u Puli i 3:1 na Kantridi, dok je drugi ogled na »Drosini« okončan bez pobjednika.Ti rezultati, pogled na ljestvicu na kojoj Rijeka zauzima drugu, a Istra 1961 osmu poziciju s »okruglih« 30 bodova manje, kao i činjenica da »zeleno-žuti« nikad u svojoj povijesti nisu slavili pod riječkim stijenama, činjenice su što ukazuju da će »bijeli« danas biti apsolutni favorit. Tu tvrdnju potkrepljuje i podatak da Puljani u ovoj sezoni nemaju niti jednu pobjedu na strani, dok je s druge strane Rijeka u 14 utakmica na domaćem terenu protivnicima prepustila samo šest bodova (četiri boda uzeo je Dinamo).      – Uz onakvu čudesnu atmosferu na Kantridi i vrhunski igrački kadar koji imaju, to je jedino za očekivati, jedino normalno, da se upisuju pobjede – nadovezao se Igor Pamić, trener Istre 1961. – No, činjenica od koje nitko ne može pobjeći je da su sve naše utakmice na Kantridi bile rezultatski na »knap«. Rijeka dominira, to je istina, sve je na njihovoj strani, ali mi tamo uvijek igramo dobro.Vodili smo na prošlom gostovanju, imali potom prilike da ih dotučemo i na kraju je individualna kvaliteta prevagnula na njihovu stranu. Nadam se da su moji igrači iz te utakmice nešto naučili, kao i iz svih onih u kojima smo vodili na strani i onda nismo znali kapitalizirati to vodstvo i doći do pobjede. Možda će danas napokon doći taj dan.      

Franjić u konkurenciji




    Hrabra izjava, no ništa drugo nismo ni očekivali od nepopravljivog optimista kao što je Paminjo. 


    – Alibija nema, odigrali smo ove godine u Puli jednu izjednačenu utakmicu koja je završila 0:0 i očekujem da ćemo isti takvi, pravi, biti i danas. Morat ćemo biti na najvišem nivou i ako Rijeka negdje zakaže, moći ćemo se nečemu nadati. Ne idemo se na Kantridu predati, no ne možemo se razbacivati bahatim izjavama. Idemo skromno, ali vjerujem da će moji igrači igrati iznad mogućnosti.Još nismo dobili niti jednu veliku utakmicu ove godine, možda je vrijeme. Četiri sam puta pitao igrače jesu li to spremni napraviti i nitko nije pozitivno odgovorio, čulo se samo jedno stidljivo da, dok su svi ostali šutjeli. Tko zna, možda su skromnost i šutnja znak eksplozije koja će iz njih izbiti na Kantridi. 

    Put do eventualne eksplozije »zeleno-žuti« će morati tražiti bez jednog od glavnih detonatora, Brazilca Joa koji je u četvrtak na treningu istegnuo list te vjerojatno neće konkurirati za momčad na Kantridi, a upitan je i nastup Franjića. 


    – Vrlo je riskantno u ovakvom dvoboju postaviti igrača koji je već imao pauzu i onda neplanirano izgubiti jednu izmjenu tijekom utakmice. S druge strane, trebamo računati i na ritam koji nam slijedi, jer već u četvrtak u Pulu dolazi Slaven, nakon toga igramo u ponedjeljak s Lokomotivom i potom u nedjelju sa Zadrom. To su četiri utakmice u dva tjedna i čisto sumnjam da ću sutra riskirati s Joom – priznao je Paminjo. 




    Izostanak Joa unio je poprilično nedoumica u sastav s kojim će Istra 1961 danas istrčati, puno je kombinacija, a u igri su čak i Salanović i Repić. 


     


Na strani Rijeke


– Već sam bio odredio sastav s kojim ćemo zaigrati, ali sad se puno toga promijenilo jer je Jo sasvim drugačiji tip igrača od svih ostalih koje imamo u kadru. Sad imam tri-četiri dileme koje mijenjaju i sustav i koncepciju i organizaciju igre. 


    Mnoge nogometne kibice zanima kako će stari lisac Kek, kako mu Pamić stalno tepa, pred sutrašnji susret motivirati momčad koja je sedam kola prije kraja prvenstva praktički zaključila sezonu što se rezultatskih ambicija tiče. 


    – Rijeka je izrasla u fantastičan klub po svim segmentima, od organizacije, predsjednika i direktora, sve do navijača, trenera i igrača, te si oni sigurno neće dozvoliti luksuz da u utakmicu uđu opušteno, naročito što će s druge strane biti Istra 1961. Tako bi bilo i da igraju protiv bilo kojeg drugog protivnika, a gdje neće na susjedskom derbiju koji posebno pali i njih i nas. Kek nije takav trener da bi dozvolio opuštanje, sto posto sam siguran u to, kao i da će Kantrida danas »gorjeti«.Realno, ne vidim niti jedan segment koji bi nam dao prednost. Rijeka je odlična momčad, vrhunski složena, s vrhunskim trenerom, i očekuje nas nevjerojatno težak zadatak. Dominirali su protiv Dinama i ljuti su na suce zbog nekih njihovih odluka, ali nije moje da to komentiram. Mi se imamo pravo nadati – zaključio je Pamić.