Dario Župarić

Igor Bišćan nije zaslužio bojkot, navijači bi trebali biti uz nas kada je najteže

Denis Frančišković

Dario Župarić i suigrači najavljuju još bolje igre/R. BRMALJ

Dario Župarić i suigrači najavljuju još bolje igre/R. BRMALJ

Prezadovoljni smo radom s Bišćanom. Radi se stvarno super, a normalno da novi trener nije imao puno vremena da proba neke svoje ideje. Dao je svima šansu u Kupu, može se reći da je riskirao na neki način, ali vratilo se to sve pobjedom i prolazom - kaže branič Rijeke



RIJEKA U petoj minuti utakmice s Rudešom lopta je s lijeve strane iz kornera doletjela do Darija Župarića, koji je u svom stilu visoko skočio. Tada se dogodilo nešto rijetko viđeno na Rujevici. Stjepan Lončar je ubacio, Župarić glavom poslao loptu u gredu, ona se odbila u stativu pa liznula opet gredu odbivši se na crtu… Vrlo dobri sudac Josip Lučić nije se oglasio, a i teško je mogao sve to vidjeti iako usporena snimka ostavlja dojam da je ipak bio pogodak. Bilo kako bilo, to nije bilo previše važno u utakmici u kojoj je Rijeka samljela budućeg drugoligaša.


U govoru tijela igrača itekako se vidjela želja za pobjedom. I Rijeka je potekla u punom smislu, dominirala u svakom elementu igre, jurišala, promašivala, ali i zabijala. Rijeka je tako zatvorila krug, od Rudeša do Rudeša. Posljednju je, naime, pobjedu na Rujevici ostvarila još na startu prvenstva u četvrtom kolu kada je bila gost na svom travnjaku…


Nakon prezentiranog zadovoljni mogu biti svi, i Igor Bišćan i igrači i gledatelji. Bila je ovo dobra uvertira za neugodno gostovanje preko Učke i pripremu derbija s Dinamom. Istina, nedostajao je huk Armade sa sjevera, ali to je stvarnost s kojom se svi skupa moraju nositi. Oni koji su došli na tribine zaslužili su čestitke. I za atmosferu i za pljesak i za pjesmu…




– Ušli smo odlučno u utakmicu i postavili se kao favoriti. Vidjelo se što želimo u toj utakmici, a to je pobjeda. Odigrali smo vrhunsku utakmicu u kojoj smo stvorili puno šansi i mogli je dobiti puno uvjerljivije. Na kraju mi je drago da je publika stala iza nas i prepoznala naš trud i igru kaže Dario Župarić, oslonac Rijekine zadnje linije.


Prekide popraviti


No, bilo je i određenih problema u igri. Puno promašaja i opet primljeni gol iz prekida.


– Bilo je dosta promašaja u prvom poluvremenu, teren je bio sklizak, ali nisu to bile niti neke lake pozicije. Ali eto, zabili smo pet golova i moramo biti zadovoljni. Gol iz prekida? Ajmo reći to je naša slabost, ali ovaj gol je stvarno bio splet nesretnih okolnosti. To se događa, ali s druge strane kao obrambeni igrač jako sam zadovoljan što malo golova dobijamo, protivnicima dopuštamo malo prostora i šansi po utakmici, ali kad vidim da je prekid, čini mi se kao da protivnik ima jedanaesterac. To svakako moramo popraviti, biti spremniji i koncetriraniji. Uvijek su to neki nesretni golovi – dodaje Dario.


Priznaje kako je njemu i suigračima ovo veliki poticaj za dalje. Bez obzira što se radi o potapanju »fenjeraša«.


– Ova pobjeda nam puno znači za samopouzdanje. I to bez obzira što je protiv nas bio slabiji protivnik. Svi su očekivali veliku pobjedu, ali nikada nije lako pobijediti kada protivnik iza tako učvrsti blok. Moramo biti zadovoljni, pogotovo nakon ovog malo težeg razdoblja i svega što se događalo. Ništa, jedino se pobjede broje, 1:0 ili 5:1. Svejedno je. Pobijedili smo i okrećemo se »Istri«, želimo nastaviti ovaj niz.


Strpljivo i pametno


Župarić vjeruje u svoje suigrače, ali i novog kormilara Igora Bišćana. Radi se, kaže, odlično…


– Prezadovoljni smo radom s Bišćanom. Radi se stvarno super, a normalno da novi trener nije imao puno vremena da proba neke svoje ideje. Dao je svima šansu u Kupu, može se reći da je riskirao na neki način, ali vratilo se to sve pobjedom i prolazom. Sad je recimo taj broj igrača koji mogu igrati veći, svima nam nedostaje samo kontinuitet i minutaža. Odlično se radi i kroz neko vrijeme bit ćemo još puno bolji. Mislim da se već protiv »Rudeša« vidjelo da smo na pravom putu – tvrdi Župarić.


Dodaje kako momčad uvijek nastoji ići na pobjedu.


– Nama protivnik stvarno ne igra ulogu, nego više naš dan ili neke druge stvari. Eto uzeli smo bod »Dinamu« u Maksimiru, a znali smo i doma odigrati katastrofa recimo s »Istrom«. Nas je dosad stvarno svako znao iznenaditi, a i mi smo znali iznenaditi favoriziranog protivnika. Ništa, samo moramo nastaviti ovako igrati. Na pravom smo putu, vjerujem da smo na putu prema gore – priželjkuje stoper »bijelih«.


Može li se Rijeka vratiti u sami vrh? Župarić pritom apelira na dva momenta.


– Vjerujem da se možemo vratiti među prve četiri momčadi. Naravno, gledamo sve kroz onu »od utakmice do utakmice«. Jedino tako i treba. Strpljivo i pametno.


Zadovoljan je navijanjem, ali želio bi da iza momčadi budu sve tribine. Pa i sjever, koji je utakmicu pratio u tišini.


– Na kraju utakmice pogledao sam prema tribini i vidio sam neke koji su nam zapljeskali. Krivo mi je zbog svega toga oko te situacije, Bišćan to nije zaslužio, a dokazat će se rezultatima. Na nama je da igrama vratimo publiku. Mogu se samo sjetiti prošle sezone kad smo pet utakmica zaredom izgubili, a navijači su stajali uz nas. Poslije smo bili jako dobri, na kraju smo mogli osvojiti i prvenstvo. Navijači nam trebaju i puno nam znače. Trebali bi biti uz nas i u najtežim trenucima – zaključuje Župarić.